![Кабачки на зиму з кетчупом чилі: скільки оцту потрібно додавати у маринад](https://thumbor.my.ua/sxvtj1x9aPk5Pq1IygsQt0Yai1Q=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F46e13a656f1d186ae061f6118ae4a3f4.jpg)
Кабачки на зиму з кетчупом чилі: скільки оцту потрібно додавати у маринад
Для того, щоб законсервувати кабачки, не потрібно вигадувати різноманітні багатокомпонентні маринади. Щоб овочі були хрусткими, соковитими і не розм'якали в банці – достатньо додати правильну кількість оцту і цукру. Також, особливої пікантності закусці додасть кетчуп чилі.
Ідея приготування пряних консервованих кабачків з кетчупом чилі опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Петренко (viktoriiapetrenko76) в Instgaram.
Інгредієнти на 5 літрових банок:
- кетчуп чилі – 6-8 ст.л.
- сіль камʼяна – 2 ст.л.
- цукор – 1 склянка
- оцет – 1 склянка
- вода – 7 склянок
- перець чорний – по 5-6 шт.
- часник – по 3 зубчика
- кріп – за бажанням
- кабачки – 3 кг
Спосіб приготування:
1. В стерилізовані банки викласти кабачки, часник, перець горошком та кріп.
2. Окремо приготувати маринад: коли закипить вода з цукром та сіллю, додати оцет та кетчуп.
3. Залити маринадом кабачки.
4. Поставити стерилізуватись на 15 хвилин (час рахувати від закипання води в каструлі).
5. Банки закатати, перевернути.
6. Закутати до повного охолодження.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі