Класичний крендель: чому випічка корисна для здоровʼя
Класичний крендель: чому випічка корисна для здоровʼя

Класичний крендель: чому випічка корисна для здоровʼя

Кренделі – це випічка, яка має надзвичайну форму та смак. Класичний крендель виготовляється з борошна, води, дріжджів та солі, іноді з цукром. 

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, що харчова цінність кренделів може змінюватися через метод приготування та додаткові інгредієнти. Проте зазвичай 28-грамовий крендель містить:

  • 110-120 калорій.
  • 22-25 грамів вуглеводів.
  • 2-3 грами білків.
  • менше як 1 грам жиру,
  • 250-500 мг натрію.

Користь споживання кренделів

Низький вміст жиру

Кренделі мають низький вміст жиру. Тому вони ідеально підходять для людей, які хочуть підтримувати здорову вагу. 

Відсутність холестерину

Кренделі не містять холестерину, тому вони корисні для здоров'я серця. Своєю чергою це може сприяти зниженню ризику серцево-судинних захворювань.

Вміст вуглеводів

Кренделі – це вуглеводи, що є основним джерелом енергії. Тому лікар радить їх обирати активним людям, які потребують негайного поповнення енергії.

Низький вміст цукру

Класичний рецепт кренделів включає мінімальну кількість цукру. Це робить їх кращим вибором у порівнянні з солодкими закусками для тих, хто хоче контролювати споживання солодощів.

Порційність

Зазвичай кренделі продаються порційно. Це полегшує контроль за споживанням калорій та запобігає переїданню, сприяє добре збалансованому харчуванню.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому потрібно їсти капусту.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом