Найбільша у світі логістична компанія почала використовувати роботів
Найбільша у світі логістична компанія почала використовувати роботів

Найбільша у світі логістична компанія почала використовувати роботів

Одна з найбільших логістичних компаній світу, GXO, почала використовувати роботів Apptronik Apollo на своїх складах, щоб заощадити ресурси і убезпечити співробітників-людей. Apollo використовує змінні батареї, тому працює довше, ніж інші гуманоїдні роботи. Він здатен піднімати вантажі вагою до 25 кілограмів і має зріст 1,73 метра. Завдяки лінійним актуаторам, що імітують роботу людських м’язів, Apollo має повний діапазон рухів. Крім того, він вміє контролювати зусилля, щоб не завдати шкоди людям.

Важливою особливістю робота є його унікальна архітектура управління зусиллям і гнучка зона безпеки, що дає йому змогу працювати безпосередньо з людьми, не створюючи небезпечних ситуацій. Як заявив Адріан Сток, головний директор з автоматизації GXO: “Ми раді співпраці з Apptronik для розробки їхнього людиноподібного робота зі штучним інтелектом. Apollo здатний значно поліпшити процеси в розподільчих центрах, включно з найбільш трудомісткими операціями”.

Партнерство з Apptronik зі створення людиноподібного робота стало другим для GXO, лідера в галузі складської автоматизації та першопрохідця у сфері автоматизації на основі штучного інтелекту. У 2023 році GXO збільшила загальну кількість одиниць складської автоматизації приблизно на 50% у річному обчисленні та випробувала широкий спектр нових апаратних і програмних рішень, включно з роботами з штучним інтелектом, та автономними транспортними засобами.

Засновник і генеральний директор Apptronik Джефф Карденас зазначив: “Наша мета – створити універсальних роботів, здатних виконувати завдання в реальних умовах, від транспортування коробок до сканування штрих-кодів. Ми прагнемо допомогти GXO оптимізувати логістичні операції і створити більш безпечне і захоплююче робоче місце для співробітників за допомогою Apollo”.

Apollo – це результат багаторічної роботи, зокрема над проектом NASA Valkyrie. Apptronik планує, що найближчим часом їхній робот працюватиме на складах і виробничих підприємствах, а згодом знайде застосування в будівництві, нафтогазовій галузі, виробництві електроніки, роздрібній торгівлі, домашній доставці та догляді за літніми людьми.

Источник материала
Поделиться сюжетом