Не кожне дерево приживеться: які рослини можна висадити на своїй ділянці та де
Не кожне дерево приживеться: які рослини можна висадити на своїй ділянці та де

Не кожне дерево приживеться: які рослини можна висадити на своїй ділянці та де

Перш ніж купувати саджанці нових сортів, варто оцінити вільну площу садової ділянки, його орієнтацію щодо сторін світу, склад ґрунтів, глибину залягання ґрунтових вод.

Садівників і дачників хочуть бачити на своїй ділянці красиві рослини, пашать здоров’ям.

Садочок. Фото: Youtube

Щоб саджанець прижився і розвивався, недостатньо одних естетичних уподобань. Зона, сприятлива для вирощування плодових культур – на ділянці розкошує шипшина, клени, горобина, дика груша, злакові та бобові культури.

Горобина

Горобина. Фото: Youtube

Горобина — це потужний оберіг для дому, який захищає житло від злих сил. Це дерево покращує настрій і позитивно впливає на гормональний фон. Також горобина, за прикметами, є символом жіночого початку і допомагає жінкам легше пережити труднощі.

Є й об'єктивні причини того, чому потрібно посадити горобину у дворі. Це дерево - хороший медонос, який приваблює в сад бджіл та інших комах-запилювачів. Також добре відома користь горобини, а настоянки, варення, чай з ягід і інші заготовки дуже порадують вас узимку.

Акація

Акація. Фото: Youtube

Посадити акацію у дворі — значить зробити корисну інвестицію у своє здоров'я. Чай з акації та акацієвий мед неймовірно корисні для здоров'я, а аромат квітучого дерева покращує настрій. Також це дерево покращує якість грунту, на якому росте. Добре відомі медоносні властивості акації — сад, де вона росте, ніколи не обійдуть стороною бджоли.

Модрина

Модрина. Фото: Youtube

Якщо ви не хочете садити плодові дерева, а шукаєте корисну декоративну рослину - посадіть біля будинку або на дачі модрини. Це дерева з позитивною енергетикою, які вважаються потужним антистресом. Їхній запах заспокоює, допомагає впоратися з депресією і відновити душевні сили. Також рослина має сильні лікувальні властивості. Шишки, хвоя, нирка і кора модрини корисні для серця, імунітету і травлення.

Калина

Калина. Фото: Youtube

Неможливо уявити український двір без калини. Наші предки не дарма оспівували це дерево в народній творчості. Калина несе позитивну енергетику молодості, здоров'я, сімейного щастя. Це дуже корисне дерево для молодят або родини з дітьми. Також всім відомі численні корисні властивості ягід малини.

Груша

Груша. Фото: Youtube

Груші для наших предків були символом довголіття, щасливого материнства і міцного шлюбу. Якщо вам цікаво, які дерева можна посадити подружжю - задумайтеся про посадку груші. Це дерево також корисне для ягідної ділянки. Груша захищає малину, смородину і виноград від гнилі і шкідників.

Вільха

Вільха. Фото: Youtube

У лісівництві вільха багато років застосовується як дерево, яке покращує якість грунту і використовується для збагачення маловрожайних ділянок. Для ділянки з бідним грунтом це справжня знахідка. Також вона вважається цінною декоративною рослиною з ажурним листям і красивими сережками. А листя і кора рослини застосовуються в медицині як антибактеріальний і ранозагоювальний засіб.

Раніше ми повідомляли, що ваша ділянка забуває фарбами: чим удобрити квіти в червні - найважливіша справа.

Источник материала
Поделиться сюжетом