"Росіяни не варті уваги": чемпіонка світу розповіла про допуск до Олімпіади країн-агресорів, плани на "золото" і круасани
"Росіяни не варті уваги": чемпіонка світу розповіла про допуск до Олімпіади країн-агресорів, плани на "золото" і круасани

"Росіяни не варті уваги": чемпіонка світу розповіла про допуск до Олімпіади країн-агресорів, плани на "золото" і круасани

Дворазова призерка Олімпіад, чемпіонка світу з веслування на каное Людмила Лузан за місяць до старту Ігор-2024 у Парижі зізналась, що не відчуває особливого тиску, хоча і їде до Франції по золоту нагороду. І бажано, як у особистому виді програми, так і у двійці. 

У коментарі OBOZ.UA Людмила розповіла, на якій наразі знаходиться стадії підготовки, коли до змагань допустили росіян і белорусів і з чим у неї асоціюється Париж. 

Як оцінюєте свою форму за місяць до Олімпіади?

– Зараз оцінюю добре. Знаю, що є ще, над чим попрацювати, якраз не вистачає саме місяця, щоб дійти до своєї найкращої форми, тому все йде за планом – тренуємося, не відволікаємося, віримо в себе.

– Коли було ментально легше їхати на Олімпіаду – три роки назад в Токіо, коли ви ще не були дворазовою призеркою Ігор чи зараз, коли вже є такий величезний досвід, але разом з тим і певний тиск?

– Не можу сказати, що мені зараз важче через тиск, тому що я обмежую себе у цій інформації, стараюся про це не думати. Я знаю, що їду робити свою роботу, не звертаючи ні на що уваги. Я нікому не зобов'язана, я роблю собі, і, звісно, що хочеться порадувати Україну, привезти медалі, але на мене це не створює великий тиск. Тобто все, що я можу зробити, я зроблю.

– У вашому виді спорту довгий час не допускали до змагань представників країн-агресорів, зокрема росіян.

– Але от до відбіркових нещодавно допустили. Я не слідкувала, як вони виступали і скільки ліцензій добрали, але, скоріше за все, декілька є. Однак, я сподіваюся, що сама країна взагалі не допустить до Олімпіади ніяких своїх спортсменів.

– А у вашому виді програми теж є?

– Ну, здається, що немає.

– Але, я думаю, що ви зможете абстрагуватися і не звертати на них уваги, якщо, не дай Бог, будуть якісь провокації від представників РФ.

– У нас такий вид спорту, що ми не контактуємо з ними ніяк. Тобто, ми стаємо на свою доріжку і перемагаємо. І, звісно, що вони не варті нашої уваги і ми знаємо, за чим ми туди їдемо.

– За золотом?

– Так.

– У двох видах?

– Звісно, хочеться в двох видах. Я готуюся як у двійці, так і в одиночному виді хочу заявити себе гарно. Тому результат має сказати сам за себе.

– Ви змагались в Парижі минулого року на передолімпійському тижні?

– Ні, ми не поїхали тоді, але я думаю, що так мало статися, що я приїду, в мене будуть свіжі емоції, враження. І я думаю, що так і має бути.

– А з чим у вас асоціюється Париж?

– З круасанами. Чи можна мені? Можна всього, але потрошки.

– Ви брали участь у показі нової олімпійської форми. Де почуваєтесь комфортніше – з веслом у човні чи у ролі моделі?

– Звісно, мені комфортніше грести. У човні я себе почуваю як риба у воді, це моя стихія, мені там дуже комфортно.

– Але у вас і дефілювати непогано виходить. Не задумувалися, можливо, скласти конкуренцію Дар'ї Білодід і на сторінках журналів?

– Якось не задумувалася (посміхається). Можливо, колись. Зараз поки що ні.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що Стаховський розповів про повернення в Україну, як дивиться теніс "на нулі" і який шлях може змінити росіян.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны