![Смаколик для зимових частувань: як приготувати варення зі смородини](https://thumbor.my.ua/wtrKJP7dADYJyRuOh9l0yLzwXzU=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcd9163131d35d44fdd31855fddc77c6d.jpg)
Смаколик для зимових частувань: як приготувати варення зі смородини
Таке варення має яскравий колір та насичений смак, що робить його чудовим доповненням до чаю, випічки. Готувати джем легко, і цей процес приносить справжнє задоволення, адже результатом стає смачний продукт.
Варення зі смородини
- Час: 1 години
- Порцій: 4
Приготування:
- Смородину помийте та обсушіть. Видаліть гілочки та листочки.
- Тепер беремося за сироп.
- У великій каструлі змішайте цукор і воду.
- Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.
- Додайте смородину до сиропу і знову доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть на середньому вогні, помішуючи, близько 20 – 30 хвилин, доки варення не стане густим.
- Капніть трохи варення на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається, варення готове.
- Перелийте гаряче варення в стерилізовані банки та закрийте кришками.
- Дайте банкам охолонути при кімнатній температурі, потім зберігайте в прохолодному темному місці.