Вибір для України: Арестович сказав, чим "напружує" Байден
Вибір для України: Арестович сказав, чим "напружує" Байден

Вибір для України: Арестович сказав, чим "напружує" Байден

Проблема світу полягає в тому, що ним правлять старці. Середній вік лідерів основних держав плюс-мінус 70 років. Це ті, хто переміг у холодній війні. І вони досі правлять, виходячи з тієї логіки, їхній кругозір і основні патерни поведінки склалися тоді, і вони не дали прийти до влади молодим політикам через 40 років.

Про це заявив Олексій Арестович у бесіді із співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком та політичним психологом Олегом Хом'яком, пише "Хвиля" .

"Це проблема світової політики. Це означає, що на рівні поколінь ніхто не зміг дати відповіді, який має бути мир після холодної війни. Всі великі історичні зміни в Європі завжди закінчувалися конгресом. Наприклад, Вестфальський конгрес, Празький конгрес, Віденський і таке інше". .. Єдиний випадок у всій світовій історії, коли не було конгресу – це розпад Радянського союзу та радянської системи.

Експерт зазначив, що ці виклики очевидні, 40 років вони формувалися. Сам розпад радянської системи був викликом, проте зараз уже зовсім інша реальність. Вона полягає у тому, що глобальний Південь повстав проти глобального Заходу. На його думку, потрібно щоб нові люди по-новому вирішували проблему.

"Старці хочуть зафіксувати статус кво. Вони не хочуть робити різких рухів, а світ давно їх потребує. Путін - перший, хто зробив різкий рух...", - зазначив він.

Далі Арестович запропонував розібрати Джо Байдена та Дональда Трампа – як принципи, а не як персоналії. Арештович висловився раніше на підтримку Трампа , і тут пояснив, чому його "напружує" Байден.

"Мене в Байдені особисто напружує ось що... Байден каже: "Російська Імперія огидна, і ми не повинні дати їй перемогти." І при цьому не дає достатньо озброєння і не робить необхідних дій для того, щоб їх перемогти. ідеально збігаються з нашою політикою, з принципами 1991-го року, які абсолютно недосяжні, натомість дуже добре виглядають у вигляді декларації", - сказав експерт.

На противагу Байдену, Арестович розглянув дії Трампа, який нещодавно заявив, що якщо Україна піде на переговори, він ухвалить рішення про передачу зброї, в іншому випадку - військова підтримка Києва припиниться.

"Ось два принципи - не забезпечені нічим обіцянки чи проведення реальної політики. Рівно перед цим вибором стоїть Україна. Або ми годуємо обіцянками, або ми починаємо проводити реальну політику, яку ми можемо забезпечити на наші гроші", - резюмував він.

Нагадуємо, що Трамп та Байден обмінялися звинуваченнями через війну в Україні.

Рекомендуємо до перегляду повну версію розмови:

Теги по теме
Джо Байден Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом