"Завершити війну за 24 години": Зеленський прокоментував "мирний план" Трампа
"Завершити війну за 24 години": Зеленський прокоментував "мирний план" Трампа

"Завершити війну за 24 години": Зеленський прокоментував "мирний план" Трампа

Глава держави наголосив, що Захід має забезпечити безпеку України.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ідею Дональда Трампа завершити війну в Україніза 24 години. Він наголосив, що це не призведе до миру у всьому світі чи між Україною та Росією.

Про це Зеленський сказав The Philadilphia Inquirer.

За його словами, якщо у Трампа "є така модель, то всі хотіли б завершити війну - може, навіть за годину буде краще".

"Але якщо ідея полягає в тому, щоб віддати наші території, то ні, це питання не вирішить. Це не спрацює", - підкреслив Зеленський.

Водночас Зеленський зауважив, що натомість Захід має забезпечити безпеку України.

"Членство в НАТО добре не лише для України: це забезпечить безпеку Росії". Український кордон буде повернено, жодне подальше російське вторгнення не спричинить нової війни, і світ не боятиметься, що Путін знову повернеться", - сказав президент.

Він додав, що майбутній 75-й ювілейний саміт НАТО 9-11 липня у Вашингтоні не запропонує Україні чіткого шляху до членства.

"Ми розуміємо, що Білий дім не готовий надати нам запрошення. На жаль, це політика крок вперед, два кроки назад. Якщо Сполучені Штати бояться дратувати Путіна, і це причина, чому нас не запрошують, то ми просимо наших стратегічних партнерів дати нам те, що захистило б нас: "Петріоти", значну кількість F-16 і можливість використовувати зброю всередині Росії", - додав Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом