Apple може оголосити про угоду з Google Gemini цієї осені
Apple може оголосити про угоду з Google Gemini цієї осені

Apple може оголосити про угоду з Google Gemini цієї осені

Якщо ви розчаровані тим, що єдиною моделлю ШІ, яка поки що інтегруватиметься з пристроями Apple, буде ChatGPT , схоже, вам не доведеться довго чекати, поки це зміниться. За словами Марка Гурмана з Bloomberg у своєму сьогоднішньому інформаційному бюлетені, Apple оголосить «принаймні» про ще одну угоду — також додасть Google Gemini — цієї осені.

Gemini була частиною чуток про чат-бота iOS 18 так само довго, як і OpenAI . Керівник програмного забезпечення Apple Крейг Федерігі навіть натякнув на угоду з Google невдовзі після завершення основної доповіді . Anthropic також була вмішана в ці чутки , і Гурман також припускає, що Apple може оголосити про угоду з цією компанією в якийсь момент, якщо не цієї осені. Проте Meta була швидко відхилена, оскільки її чат-бот Llama просто недостатньо хороший, пише він.

Окрім інтеграції з чат-ботами, лежить Apple Intelligence , яка спочатку повинна з’явитися лише в бета-версії цієї осені. Повідомляється, що Apple хоче зробити штучний інтелект засобом отримання прямого прибутку, а не просто як набір функцій, спрямованих на переміщення апаратних продуктів. У рамках цього Гурман припускає, що компанія «з часом може» розгорнути функції Apple Intelligence лише за підпискою.

Але, схоже, цього не станеться ще деякий час, і хоча Apple Intelligence наразі доступна лише для iPhone 15 Pro та Pro Max, хто знає, чи вистачить першої версії для значного оновлення iPhone. цикл . Зрештою, ми навіть не знаємо, чи будуть функції хорошими. Тим часом він зазначає, що Apple все одно отримає принаймні трохи грошей на штучний інтелект, коли скоротить кількість покупок у додатках від підписок на чат-ботів своїх партнерів зі штучного інтелекту.

Сторонні сервіси штучного інтелекту можуть послужити гарною зупинкою для компанії з Купертіно, поки вона повільно розгортає власну генеративну систему штучного інтелекту. Для решти з нас це означатиме більше вибору, навіть якщо вибір у багатьох відношеннях означає лише варіації на тему алгоритмічної реконструкції стислих даних (або принаймні можливість розважально неправильних кулінарних пропозицій ).

Источник материала
Поделиться сюжетом