Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури
Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури

Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури

Компанія Apple звернулася до LG та Samsung з офіційним запитом про постачання дисплеїв micro-OLED для розробки більш доступної версії гарнітури змішаної реальності Vision. Імовірно, бюджетна модель пристрою може з’явитися у продажу вже до кінця наступного року.

За даними видання UploadVR з посиланням на південнокорейське агентство новин Elec, Apple запросила у LG і Samsung технічні характеристики дисплеїв для розробки нового продукту. Згідно з джерелом, Apple запитала інформацію про дисплеї типу micro-OLED розміром від 2 до 2,1 дюйма із щільністю пікселів 1700 PPI.

Для порівняння, поточна модель Apple Vision Pro оснащена дисплеями від Sony розміром 1,42 дюйма із щільністю пікселів близько 3386 PPI та роздільною здатністю 3660 × 3200 пікселів. Передбачувані нові дисплеї матимуть роздільну здатність приблизно 2600 × 2300 або 2500 × 2500 пікселів, якщо вони будуть квадратними. Використання дисплеїв з нижчою роздільною здатністю допоможе знизити вартість пристрою та значно розширити користувальницьку аудиторію.

Технологія micro-OLED дозволяє створювати гарнітури з високою роздільною здатністю, тонким дизайном та чудовою контрастністю. Дисплеї від Sony, що використовуються у Vision Pro, є одним із основних факторів високої вартості пристрою. За даними The Elec, Sony може виробляти менше ніж півмільйона таких дисплеїв на рік і не планує розширювати виробництво.

Раніше повідомлялося, що Apple тестувала дисплеї від китайських виробників SeeYa та BOE, але компанії зіткнулися з труднощами через невідповідність високим стандартам якості Apple. Звернення до південнокорейських компаній LG і Samsung, відомих своїми високоякісними дисплеями, може допомогти Apple досягти мети зі зниження вартості гарнітур Vision без шкоди для якості, і зміцнити свої позиції на цьому ринку, що ще розвивається.

Источник материала
Поделиться сюжетом