Будуть величезними і соковитими: як зробити домашнє добриво для томатів
Будуть величезними і соковитими: як зробити домашнє добриво для томатів

Будуть величезними і соковитими: як зробити домашнє добриво для томатів

Садівник також поділився, що ви можете легко приготувати саморобне калійне добриво, яке допоможе підживити врожай.

Помідори - дуже популярна культура на городах українців, але їм потрібно більше поживних речовин, ніж іншим рослинам.

Монті Дон з Gardener's World стверджує, що помідори виростуть більшими і смачнішими, якщо підгодовувати їх достатньою кількістю калію - найважливішої поживної речовини, необхідної для плодоношення, пише express.

Садівник також поділився, що ви можете легко приготувати саморобне калійне добриво, яке допоможе підживити врожай, і все, що вам для цього знадобиться, - одна звичайна садова рослина.

"Калій необхідний рослинам для формування гарних квітів і плодів, а плодоносні квіти, такі як томати і аґрус, мають досить високу потребу в калії. У цю пору року ви можете збільшити його кількість і поліпшити плодоношення. Один зі способів зробити це - піти в садовий центр і купити рідке або гранульоване добриво, але в цьому немає необхідності, оскільки ви можете легко виростити власний запас калію за допомогою живокосту", - пояснив експерт.

Що таке живокіст?

Живокіст (лат. Sýmphytum) - рід багаторічних лісових трав'янистих рослин родини Бурачникові (Boraginaceae), розповсюджених по всій Європі від західної Азії до Британських островів. Виростає на вологих родючих ґрунтах, часто по берегах річок, струмків. Досягає у висоту понад метр.

Живокіст - поширений садовий бур'ян, відомий своїм великим волохатим листям, яке дуже багате калієм та іншими поживними речовинами, необхідними томатам, наприклад кальцієм.

Як зробити домашнє добриво для томатів

Вам знадобляться:

Усе, що вам потрібно зробити, - це зібрати листя живокосту з рослини, але будьте обережні, оскільки листя може подразнювати шкіру, тому за необхідності надіньте рукавички.

Видаліть з живокосту квіти і стебла, потім подрібніть листя, щільно покладіть його у водонепроникний контейнер і залийте водою.

Щойно відро заповниться, закрийте його кришкою і залиште в безпечному місці в саду на кілька тижнів, щоб воно повністю розклалося і розрідилося.

"Ідея полягає в тому, щоб неглибоко наповнити відро або просто покласти все листя, яке у вас є, потім залити його водою і залишити на три тижні", - зазначив експерт.

Обов'язково використовуйте контейнер із кришкою і покладіть на відро камінь, оскільки живокіст дуже корисний для томатних рослин, але, як відомо, має жахливий запах, коли розкладається.

Скільки можна зберігати консервацію інфографіка / Главред

"Коли він правильно приготований, утворюється чорний осад, що мерзенний пахне, і я не перебільшую, що пахне він огидно... Його накривають не для того, щоб захистити вариво, а щоб захистити нас від його мерзенного запаху", - пояснив садовий експерт.

Приблизно через три тижні перевірте суміш живокосту, вона має перетворитися на пахучу коричневу рідину. Потім перелийте рідину в пластикові пляшки і зберігайте в прохолодному темному місці. Коли ви будете готові удобрювати помідори, протріть листя і розведіть добриво з розрахунку одна частина живокосту на 10 частин води. Чим темніше добриво, тим більше його потрібно розбавляти.

Потім помістіть його в лійку і використовуйте для підживлення томатних рослин, щоб отримати більші, соковитіші та якісніші плоди для наступного врожаю.

Источник материала
Поделиться сюжетом