Що можна консервувати у липні: поради для справжніх господинь
Що можна консервувати у липні: поради для справжніх господинь

Що можна консервувати у липні: поради для справжніх господинь

Літо – це час, коли господині займаються консервуванням різноманітних фруктів та овочів, щоб потім, у холодну пору року, насолодитись їх незвичним, але таким чудовим смаком. Для того, щоб консервація вийшла максимально вдалою, слід використовувати найстигліші продукти, які набули піку свого смаку.

Спеціально для цього існує календар консервації, завдяки якому можна також можна орієнтуватись, який продукт і коли саме буде найдешевшим на ринку. Що можна консервувати у липні, розбирався FoodOboz.ua.

У липні господині приступають до консервації різноманітних овочів та фруктів. Крім цього, до них додаються багато ягід:

  • Вишня та черешня – найпопулярніші продукти для консервації у липні. З них можна виготовити варення, компоти, а також різноманітні настоянки та наливки.
  • Абрикоси набувають свого найбільшого смаку. З них виходять дуже смачні варення та компоти. А ще, звісно ж, дуже популярним є абрикосовий джем.
  • Ожина, смородина та аргус – ягоди, на які слід звернути увагу у липні. З них роблять дуже багато цікавих заготовок.
  • Багато господинь починає закривати кабачки ще у червні. У липні цей процес продовжується, але до нього також додаються кабачки. З них можна зробити смачну ікру, або закуску.
  • Починають дозрівати ранні сорти капусти, які просто ідеально підходять для закваски.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Источник материала
Поделиться сюжетом