Що таке гідролізований колаген та чи дійсно він фантастично впливає на шкіру
Що таке гідролізований колаген та чи дійсно він фантастично впливає на шкіру

Що таке гідролізований колаген та чи дійсно він фантастично впливає на шкіру

Гідролізований колаген — це популярна косметична добавка, яка обіцяє покращити вашу зовнішність і загальний стан здоров'я. Багато хто вірить, що цей продукт не лише покращує стан шкіри, але й зміцнює кістки, м’язи та суглоби завдяки високому вмісту білка.

Незважаючи на численні обіцянки, варто дізнатися, чи дійсно гідролізований колаген має такі дивовижні властивості. Чи варто додавати гідролізований колаген до свого режиму догляду за собою, пише Eat This Not That.

Що таке гідролізований колаген?

Колаген — один із найважливіших білків у вашому організмі, який забезпечує структуру та підтримку для кісток, шкіри, суглобів і кровоносних судин. З віком рівень колагену в організмі знижується, що призводить до втрати пружності шкіри, ослаблення суглобів і загального старіння.

Гідролізований колаген, або пептиди колагену, — це сучасне рішення для підтримки молодості та здоров'я. Завдяки спеціальному процесу цей білок розщеплюється на дрібні частинки, що робить його легшим для засвоєння організмом. Додавайте пептиди колагену до своїх щоденних напоїв і страв для покращення стану шкіри, зміцнення суглобів і підтримки кісток.

Переваги гідролізованого колагену очевидні: це простий і ефективний спосіб омолодити своє тіло зсередини. Ви можете знайти цей потужний додаток у вигляді порошку, який легко інтегрується у ваші улюблені страви та напої.

Для чого потрібен гідролізований колаген?

- Покращує пружність та вологість шкіри, що сприяє запобіганню зморшок.

- Підтримує функціональність суглобів і знижує больові відчуття в них.

- Запобігає зменшенню щільності кісток.

- Сприяє нарощуванню м'язової маси.

- Підтримує здоров'я серцево-судинної системи.

- Укріплює волосся і нігті.

Колаген та краса

Завдяки вживанню колагену ви зможете зміцнити м'язи, артерії, органи, суглоби та шкіра.

Використовуючи гідролізований колаген ви повторно зволожуєте шкіру та зменшуєте появу ліній і зморшок. Згідно з дослідженням Molecules та дослідження 2014 року в журналі Skin Pharmacology and Physiology, пероральне вживання гідролізованого колагену протягом від одного до трьох місяців має явні переваги щодо зволоження, пружності та еластичності шкіри. Зазначається, що жінки приймали добавку гідролізованого колагену в кількості щонайменше 2,5 грама на день.

Як ним користуватися

Більшість людей додають колагенові пептиди до своїх напоїв, чи то кава, чай матчу чи ранковий смузі, хоча деякі люди також додають їх у випічку. Деякі компанії продають колагенову воду та колаген із кісткового бульйону, що дає вам ще більше можливостей для додавання їх у свій раціон.

Експерти зазначають, що споживання гідролізованого колагену може дати гарний імпульс тим, хто дотримується дієти і хоче досягнути більше краси.

Водночас, ви повинні знати, що перші переваги від прийняття колагену ви отримаєте не відразу.

Чи існують побічні ефекти гідролізованого колагену

Споживання гідролізованого колагену вважається безпечним, але як із будь-якою добавкою, можливі відмінності в якості продуктів. Існує невелика ймовірність виникнення шлунково-кишкового дискомфорту або алергічних реакцій на складові.

Потрібно обдумати, чи дійсно необхідна добавка колагену для вашого організму, оскільки існують продукти, що можуть стимулювати вироблення колагену природним шляхом.

Водночас, зараз недостатньо даних для визначення точної користі гідролізованого колагену для здоров'я, хоча деякі дослідження показують певні переваги. Перш ніж вирішити, чи "працює" колаген, потрібно споживати, щонайменше 2,5 грама гідролізованого колагену на день протягом 4 тижнів.

Раніше OBOZ.UA розповів, в яких продуктах багато заліза.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом