Експосол США назвав чотирьох членів команди Трампа, які формують його точку зору щодо України
Експосол США назвав чотирьох членів команди Трампа, які формують його точку зору щодо України

Експосол США назвав чотирьох членів команди Трампа, які формують його точку зору щодо України

Досить великий вплив на Трампа у питаннях формування зовнішньої політики мають колишній держсекретар Майк Помпео, ексрадник президента з питань національної безпеки Роберт О’Брайєн, колишній посол США в Німеччині Річард Гренелл і ексдиректор національної розвідки США Джон Реткліфф. Про це в інтерв'ю «Главкому» заявив директор Центру Євразії Атлантичної Ради та експосол США в Україні Джон Гербст.

«Є чотири людини, які мають досить великий вплив на Трампа у питаннях формування зовнішньої політики. Двоє з них є дуже чудовими експертами щодо Росії та України. Це колишній держсекретар Майк Помпео і колишній радник президента з питань національної безпеки Роберт О’Брайєн. Їхня політика є раціональною. До цього кола входить колишній посол США в Німеччині Річард Гренелл і колишній директор національної розвідки США Джон Реткліфф. Їхні погляди є більш-менш нормальними», – розповів Гербст.

Також експосол США прокоментував статтю, яка нещодавно вийшла на сайті Atlantic Council, під назвою «Завершення війни в Україні вимагатиме таке, що кожен ненавидітиме». У ній один із варіантів під назвою «корейський» полягав у тому, що умовою миру може стати виведення російських військ в територій, які Росія окупувала після масштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, а українська сторона мала погодитися на втрату до цього втрачених територій.

«Це була академічна стаття, написана з дуже специфічних міркувань. І вам (українцям, – «Главком») не потрібно їй приділяти багато уваги», – запевнив директор Центру Євразії Атлантичної Ради.

Відповідаючи на запитання, чи можна взагалі уявити, що Путін може піти на якісь поступки чи якийсь компроміс щодо України, Гербст ще раз наголосив: «Це дуже наївна стаття. Якби я знав, що люди будуть їй приділяти увагу, то я написав би відповідь і показав би її наївність».

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны