Головна умова припинення вогню: експерт розповів, коли закінчиться гаряча фаза війни в Україні
Головна умова припинення вогню: експерт розповів, коли закінчиться гаряча фаза війни в Україні

Головна умова припинення вогню: експерт розповів, коли закінчиться гаряча фаза війни в Україні

Ситуація на фронті залишається критичною, і доти, доки українські сили оборони не зможуть зупинити ворога на якійсь ділянці фронту, війна триватиме. Росія ніколи не погодиться на переговори, якщо не переконається, що всі її атаки призводять до великих втрат та неможливості прориву, розповідає Юрій Бутусов.

Політичне рішення може бути досягнуто лише після стабілізації фронту, інакше переговори відбуватимуться на умовах, подібних до Мінських угод, де Україна виступає слабкою стороною.

«Україна має всі необхідні сили та засоби для зупинки російської армії. Однак основна проблема полягає в недостатній організації управління та масштабування правильних рішень щодо ударних дронів, розвідки та застосування вогневих засобів. Критика влади у цьому питанні необхідна, щоб спонукати її до дій», - зауважив Бутусов.

Війну можна зупинити лише тоді, коли ворог побачить, що будь-які зусилля Росії більше не дають результатів. Поки що Росія просувається вперед, вона вірить у можливість військового вирішення конфлікту, вважає Бутусов.

Україна має значну перевагу у вигляді мотивованих та компетентних військових. Для успішного стримування ворога необхідно побудувати сучасний фронт із використанням сенсорів, камер, дронів та високоточної зброї. Крім того, потрібно вдосконалити систему протиповітряної оборони та сповіщення про наявність дронів противника.

«Головна перевага України – це люди, командири, здатні ефективно знищувати ворога та мінімізувати власні втрати. Оцінювати командирів потрібно за кількістю знищених ворогів та мінімальними власними втратами, а не за бюрократичними показниками» - зауважив Бутусов.

Останні новини України:

Українські дрони дистанційно мінують флот Росії в Криму: стало відомо, скільки кораблів вже знищено.

На вулицях ідуть важкі бої: ворог прорвався до ще одного населеного пункту.

Залучення до "осі зла": чи стане В'єтнам новим союзником Кремля.

Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом