Google допомагає постачальникам зменшити викиди завдяки новим енергетичним проєктам
Google допомагає постачальникам зменшити викиди завдяки новим енергетичним проєктам

Google допомагає постачальникам зменшити викиди завдяки новим енергетичним проєктам

Google оголосив про придбання частки в новій зеленій енергії Тайваню та потенційний намір придбати до 300 мегават відновлюваної енергії у фонду BlackRock, щоб сприяти скороченню викидів вуглецю та викидів своїх постачальників.

Про це повідомляє Reuters.

Інвестори активно підштовхують компанії до зменшення викидів парникових газів, пов'язаних з їх діяльністю та ланцюгами поставок. Великі технологічні компанії, включаючи Google, ставлять амбітні цілі щодо скорочення викидів.

Google прагне працювати на безвуглецевій енергії постійно. Проте зростання попиту на можливості обробки даних для живлення штучного інтелекту призвело до збільшення викидів.

Тайвань є важливим центром для хмарних технологій Google, з центрами обробки даних та офісами компанії. Проте майже 85% енергії на Тайвані все ще генерується завдяки викопному паливу, повідомила Reuters Аманда Петерсон Коріо, глобальний керівник Google Data Center Energy.

«Мета цієї інвестиції полягає в підтримці будівництва великомасштабного сонячного трубопроводу на Тайвані». Аманда Петерсон Коріо, глобальний керівник Google Data Center Energy

Азіатсько-Тихоокеанський регіон має певні труднощі з декарбонізацією через менш розвинену інфраструктуру та обмеження, що обмежують здатність корпоративних користувачів купувати зелену енергію.

New Green Power, що належить фонду, керованому бізнесом кліматичної інфраструктури BlackRock, є одним з провідних розробників та операторів сонячної енергії на Тайвані, заявив Девід Джордано, глобальний керівник кліматичної інфраструктури BlackRock.

Google і BlackRock не розголошують розмір своєї частки в NGP, але Коріо зазначила, що інвестиції стимулюватимуть фінансування власного капіталу та боргу для створення трубопроводу на 1 гігават.

Тайвань ставить за мету досягти 20 ГВт сонячної потужності до 2025 року та 80 ГВт до 2050 року, повідомив BlackRock.

Коріо додала, що окрім використання частини сонячної енергії для власних операцій, Google зможе запропонувати її своїм постачальникам і виробникам у регіоні, що допоможе знизити так звані викиди Scope 3, пов'язані з ланцюгом створення вартості компанії.

Источник материала
Поделиться сюжетом