Як отримати виплати до Дня Незалежності - роз'яснення Пенсійного фонду
Як отримати виплати до Дня Незалежності - роз'яснення Пенсійного фонду

Як отримати виплати до Дня Незалежності - роз'яснення Пенсійного фонду

Працюючим українцям, які мають право на отримання грошової виплати до Дня Незалежності, потрібно звернутися із заявою до Пенсійного фонду. Пенсіонерам кошти будуть виплачені без додаткових звернень.

Як передає Укрінформ, про порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України нагадали у Пенсійному фонді України.

Наголошується, що механізм виплати допомоги, передбаченої законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань", такий самий, як був у 2023 році.

"Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення", – йдеться в роз’ясненні.

Ветеранам війни, які проходять службу або працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок, в т.ч. через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу або не працює, для отримання допомоги потрібно подати до ПФУ заяву у довільній формі. Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

У Фонді підкреслили, що заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Як повідомлялося, українці, які перемістилися з ТОТ та евакуювалися з прифронтових територій, за пів року отримали 59,8 млн грн грошової допомоги від партнерів.

Фото: НБУ

Теги по теме
Деньги помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом