Японія на флагманській ракеті запустила у космос супутник для зондування Землі
Японія на флагманській ракеті запустила у космос супутник для зондування Землі

Японія на флагманській ракеті запустила у космос супутник для зондування Землі

Японське космічне агентство (JAXA) успішно запустило у космос свою нову флагманську ракету H3 із супутником для дистанційного зондування Землі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Ракета вітчизняного виробництва H3 у понеділок стартувала з космодрому Танегасіма в префектурі Кагосіма.

Супутник відокремився від ракетичерез близько 20 хвилин після її запуску.

Зазначається, що вже третій запуск ракети H3 спочатку був запланований на неділю, але був відкладений через очікування поганої погоди.

Перший політ нової ракети H3 завершився невдачею в березні 2023 року. Через декілька хвилин після запуску вона самознищилася через те, що її двигун другого ступеня не запалився. Друга спроба у лютому цього року мала успіх, однак цього разу ракета мала на борту лише макет супутника.

Очікується, що супутник Advanced Land Observing Satellite-4 буде використовуватися для спостереження за постраждалими від стихійних лих районами та моніторингу трансформації землі, викликаної вулканічною активністю або землетрусом.

Завдяки використанню радару, запущений у космос супутник може отримувати зображення навіть у погану погоду та вночі.

Рідкопаливна ракета H3 була розроблена JAXA та компанією Mitsubishi Heavy Industries Ltd. для використання в якості японської важкої ракети-носія нового покоління. Очікується, що вартість послуги запуску для H3 буде нижчою, ніж у попередньої H2A.

Як повідомляв Укрінформ, перший ступінь розроблюваної ракети компанії Beijing Tianbing Technology Co Tianlong-3 відірвався від стартового майданчика та приземлився у горбистій місцевості міста Гун'ї в центральній частині Китаю.

Фото: Kyodo

Теги по теме
Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом