ІнАУ: вірогідно, що в Україні незабаром можуть припиниться послуги інтернет-провайдингу
ІнАУ: вірогідно, що в Україні незабаром можуть припиниться послуги інтернет-провайдингу

ІнАУ: вірогідно, що в Україні незабаром можуть припиниться послуги інтернет-провайдингу

Іноді здається, що Інтернет-асоціація України - єдине джерело здорового глузду в державі!

Кабмін вже згодився бронювати циркових клоунів, може так і треба, але залишити всю Україну без інтернет-доступу, то і є - найяскравіша мрія кремлівських карликів!

ІнАУ стукається в двері Мінцифри: ... Вжити заходів, направлених на неухильне дотримання строків, встановлених постановою КМУ № 650, зокрема, щодо 5-ти денного строку розгляду списків військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню у постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг та їх подання до Міноборони та 10-денного строку з прийняття рішень про визначення суб’єктів господарювання, які надають електронні комунікаційні послуги, критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Бо самі приймали ці положення, то давайте хоч почніть щось робити?!!!

Мова йде про те, що робітників відновлювальних бригад інтернет-доступу запрошують в ЗСУ в перших лавах. А вони й не сильно проти! Чому? Тому, що стояти в чистому полі під час ворожого обстрілу на 10 метровій драбині, гірше, ніж бути в окопі! Мій товариш саме так загинув в Запорізькій області. Та й в ЗСУ і зарплатня - вища!

Уявіть собі, ви заплатили за інтернет, а його нема. Телефонуєте провайдеру - ви там щось думаєте робити??? А вам секретарка каже: нема кому, всі на фронті! А я на драбину хоч і влізу - в дротах не розберуся!

ІнАУ пише Кабміну:  

  • Центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування та/або реалізує державну політику у відповідній сфері, або інші уповноважені органи проводять перевірку повноти заповнення списку, обґрунтування, дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та подають його у строк не більш як 5 робочих днів з дня отримання списку до Міноборони (або іншого відповідного органу - СБУ, Служби зовнішньої розвідки, розвідувального органу Міноборони) для погодження;

  • Міноборони (інший відповідний орган) у строк не більш як 10 робочих днів з дня отримання списку, розглядають його щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань і подають погоджені списки до Мінекономіки;

  • Мінекономіки у строк не більш як 5 робочих днів з дня отримання зазначених списків приймає рішення про бронювання військовозобов’язаних і надсилає рішення про бронювання військовозобов’язаних органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Міноборони (іншому відповідному органу). 

  • Міноборони (інший відповідний орган) у 3-денний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних ТЦК та СП (підрозділу іншого відповідного органу). 

  • Підприємство, установа і організація видають військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення та у 5-денний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають ТЦК та СП, або відповідному підрозділу, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку, повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою для зарахування його на спеціальний військовий облік. 

  • ТЦК та СП (або відповідний підрозділ) на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує, у строк не більш як 5 робочих днів з дня його отримання, такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік із внесенням відомостей про надану відстрочку в Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

У відповідь - зацікавлена тиша. Вони - опрацьовують... Ага... Поки не буди кому реанімувати мережу. При цьому всі фітнес-центри заповнені бугаями з відстрочками!

Нарешті провайдери написали і в ВР:

З огляду на те, що  галузь електронних комунікацій потерпає від нестачі професійних кадрів, зокрема, військовозобов’язаних працівників, які виконують роботу з прокладання, налагоджування (підтримання), ремонту, в т.ч. аварійного, електронних комунікаційних мереж, а також те, що на законодавчому рівні не врегульоване питання бронювання військовозобов’язаних, які є фізичними особами-підприємцями чи їх найманими працівниками, ІнАУ цілком підтримує ідею внесення змін та доповнень до законодавства з питання впровадження та сплати до державного бюджету збору за бронювання військовозобов’язаних. Крім цього, вважаємо, що і країна в цілому матиме економічну вигоду, адже відбуватиметься поповнення коштів державного бюджету, які можна буде спрямовувати на потреби Збройних Сил України та буде підтримка економіки, оскільки у підприємців існуватиме можливість бронювати вкрай необхідних для галузі працівників.

            Враховуючи зазначене, звертаємось до Вас із проханням підтримати ідею впровадження «економічного бронювання» військовозобов’язаних від мобілізації та якнайшвидше прийняти відповідний закон та необхідні нормативно-правові акти для його реалізації.....

Буфет в Верховній Раді - працює чудово. Можна і не сильно перейматися трагедією в галузі поки...

Правильно, поки в вашій депутатській хаті не пропаде інтернт-доступ, а секретарка вашого провайдера не стане вам же ж самим - ретранслювати ваше "занепокоєння" від якого вже печія у пересічних українців!

Источник материала
Поделиться сюжетом