Як з кабачків приготувати смачну намазку: варіант елементарної сезонної закуски
Як з кабачків приготувати смачну намазку: варіант елементарної сезонної закуски

Як з кабачків приготувати смачну намазку: варіант елементарної сезонної закуски

З бюджетних сезонних кабачків можна приготувати смачну намазку. Для неї вам знадобиться всього декілька простих компонентів. Закуску можна просто зберігати у скляній ємності в холодильнику. Потім дуже смачно намастити просто на хліб.

Ідея приготування смачної кабачкової намазки з сиром опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком recepti dariko в Instagram. Підійде також для святкового столу.

Інгредієнти:

  • кабачки – 600 г
  • плавлений сирок – 2 шт.
  • часник – 2 зубчика
  • рослинна олія – 1-2 ст.л.
  • сіль приблизно – 0,5 ч.л.
  • молотий чорний перець

Спосіб приготування:

1. Кабачки помити, нарізати кубиками (приблизно 2х2).

2. Відправити на сковорідку з розігрітою олією на 10-15 хвилин.

3. Накрити кришкою, періодично помішувати.

4. Вичавити часник, посолити, поперчити.

5. Перемішати і тушкувати ще хвилин 5. Води додавати не потрібно, кабачки самі дадуть сік.

6. Якщо кабачки готові, а соку все ще багато – залиште на кілька хвилин їх на вогні без кришки, тільки стежте, щоб вони не смажилися.

7. Перекласти кабачки у блендер.

8. Плавлені сирки нарізати кубиками і покласти до ще теплих кабачків.

9. Подрібнити разом блендером до однорідності.

10. Перелити в тару і охолодити повністю. Після охолодження помазка трохи застигає і набуває чудової текстури.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані кабачки без стерилізації
  • Кабачки в клярі
  • Мариновані каабчки за 5 хвилин
Источник материала
Поделиться сюжетом