Кава з добавками і обід у навушниках: які звички заважають вам вести здоровий спосіб життя
Кава з добавками і обід у навушниках: які звички заважають вам вести здоровий спосіб життя

Кава з добавками і обід у навушниках: які звички заважають вам вести здоровий спосіб життя

Вести здоровий спосіб життя не так і складно, особливо, якщо позбутися харчових звичок, які негативно впливають на ваш організм.

Для цього, для початку потрібно розібратися, чого ж не варто робити. У цьому допоможе список від Eat This Not That. 

Ви п'єте більшу частину своїх калорій

Так, ця шкідлива харчова звичка стосується всього: від газованих напоїв і алкоголю до очисних соків і чаю в пляшках. Це тому, що напої часто не містять корисних жирів і клітковини: двох ситних поживних речовин, які втамовують відчуття голоду. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що учасники в кінцевому підсумку випивали більше (і, отже, споживали більше калорій), поки не почувалися задоволеними, порівняно з тим, коли вони їли тверду їжу.

Ви їсте всю їжу, яку знайдете

Постійно тримаючи здорові закуски під рукою, ви зможете контролювати цей процес. Наріжте овочі та зберігайте їх у холодильнику, щоб занурювати їх у хумус, тримайте фрукти в мисці на столі і запасіться асортиментом горіхів. 

Ви їсте, коли ви не голодні

Щоразу, коли ви бачите їжу, яка спокушає вас, запитайте себе: "Чи справді я голодний?" Перевірте себе, випивши чашку води та зачекавши 10 хвилин. Згідно з дослідженням Physiology & Behavior , приблизно в 60% випадків люди неадекватно реагують на спрагу, вживаючи їжу замість пиття. Це одна з причин, чому ви постійно голодні.

Ви завжди намагаєтеся приготувати щось нове

 Ви повертаєтеся додому надто пізно, і ви надто виснажені, щоб мати справу з вечерею. У дев’яти випадках із десяти рішенням є або замовлення, або розігрівання замороженої піци. Проблеми з цими рішеннями полягають у тому, що середня їжа на винос може перевищувати 1000 калорій, а заморожена піца не є добре збалансованою дієтичною їжею вашої мрії.

Ви слухаєте музику під час їжі

Настав час раз і назавжди покінчити з телеобідами. Відповідно до дослідження "Якість їжі та переваг" люди, які слухали музику в навушниках під час їжі, споживали значно більше тієї самої їжі, ніж ті, хто не глушив.

Ви випиваєте келих чого-небудь перед сном

Алкоголь може викликати сонливість, але він перешкоджає вашій здатності отримати якісний глибокий сон пізніше вночі. В ідеалі не вживайте напої за 90-120 хвилин до сну. Це дасть вашому організму достатньо часу для метаболізації алкоголю, перш ніж ваше тіло перейде в глибоку стадію сну.

Ви п’єте каву з добавками

Відповідно до дослідження 2017 року, опублікованого в журналі PublicHealth, дослідники виявили, що майже 70% споживачів кави п’ють каву з калорійними добавками (включаючи цукор і вершки); з цих людей близько 16% щоденного споживання калорій припадає на кавовий напій. Ці 16% означають додаткові 70 калорій на день більше, ніж люди, які не п’ють каву. 

Раніше OBOZ.UAрозповідав про те, які існують найкращі дієти для вашого здоров'я. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом