Магнітні бурі у липні-2024: Сонце дасть відпочити від своєї активності
Магнітні бурі у липні-2024: Сонце дасть відпочити від своєї активності

Магнітні бурі у липні-2024: Сонце дасть відпочити від своєї активності

У липні українці зможуть відчути себе трохи краще, ніж у травні-червні: сонячна активність трохи вгамує запал, а магнітні бурі будуть не особливо сильними. Однак метеочутливим людям все одно доведеться вжити запобіжних заходів.

З 1 липня прогнозуються геомагнітні обурення силою в 3 бали плюс кілька невеликих сонячних заворушень, які навряд чи зможуть завдати шкоди людському організму. Обурення триватимуть недовго, вже за добу Сонце заспокоїться. Щоправда, ненадовго.

Вже 6 і 7 липня очікується затяжний, хоч і слабкий сонячний шторм. Багато хто з українців його просто не помітить. Але краще тримати під рукою пляшку води та ліки, якщо є хронічні захворювання. Тому що дрібні «брижі» магнітосфери триватимуть аж до 13 липня.

У ніч з 16 на 17 липня і весь наступний день синоптики пророкують спалахи силою 3 бали. А 27 та 28 липня – зовсім невеликі геомагнітні обурення, які обійдуть стороною більшу частину жителів нашої країни.

Якихось особливих приготувань дні магнітних бур не вимагають, але людям, які страждають на тяжкі хронічні захворювання, гіпертонію, мігрені, як ми вже сказали, слід тримати під рукою ті ліки, які зазвичай вони використовують під час нападів.

Сонячні шторми можуть посилювати тривогу, дратівливість, нервозність, а також призводити до стрибків настрою та знижувати працездатність.

Також важливо у такі дні знизити або повністю виключити куріння, вживання алкоголю, кави, енергетиків. Постарайтеся дотримуватися здорового способу життя, більше бувати на свіжому повітрі, гуляти, а у разі спеки перебувати в тіні або під кондиціонером. Серйозні фізичні навантаження також важливо обмежити.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом