Марсель сказав перше слово, а Ангеліна – з'їла свою першу піцу. Інна Мірошниченко показала нові відео з прийомними дітьми і зізналася, чому донька плаче
Марсель сказав перше слово, а Ангеліна – з'їла свою першу піцу. Інна Мірошниченко показала нові відео з прийомними дітьми і зізналася, чому донька плаче

Марсель сказав перше слово, а Ангеліна – з'їла свою першу піцу. Інна Мірошниченко показала нові відео з прийомними дітьми і зізналася, чому донька плаче

Адвокатка та мама вже чотирьох дітей Інна Мірошниченко розповіла про нові досягнення двох прийомних дітей. 3-річний Марсель, який потрапив в родину телеведучого Тімура Мірошниченка минулого року з проблемами говоріння, нарешті вимовив своє перше повноцінне слово, а 8-річна Ангеліна, яку забрали з дитячого будинку майже тиждень тому, вперше спробувала піцу.

Батьки напередодні вирішили влаштувати сімейну прогулянку, тому на перекус замовили кілька піц. Показала це Інна Мірошниченко в InstaStories. На одному з відео помітно, як Марсель бігає по дитячому майданчику та говорить "піца". Саме це стало першим вимовленим словом хлопчика.

По голосу багатодітної мами, що стоїть за кадром, чути, наскільки вона щаслива, що зусилля, які батьки докладали протягом року нарешті почали давати свої плоди. Що цікаво, ще на День батька Марсель навчився вимовляти "тато" суцільним словом, а не по складах.

Ба більше, Мірошниченко розповіла, що прийомних дітей набагато важче виховувати й гарна картинка в соцмережах не покаже, через які випробування доводить проходити що малечі, що батькам.

"Ну і раптом ви думаєте, що все дуже просто і весело, – то ні. Я в шоці. Адаптація – це процес не тільки для дитини, а й для батьків і всіх членів родини", – зазначила адвокатка.

Однією з найвагоміших проблем з пристосування Ангеліни до нового місця проживання стала їжа. Дівчинка майже не харчується, адже за усе своє життя у дитячому будинку їла лише те, що давали у їдальні. Коли її запитують про вподобань, дитина починає плакати.

"Ми разом шостий день. За увесь цей час Ангеліна з'їла лише один томатний суп, дві ложки борщу і вчорашню піцу. Бували дні, коли зовсім не їла. Така, напевно, реакція на стрес. Я намагаюся готувати чи замовляти те, що, як мені сказали, Ангеліна любить. Але все одно вдома не відтвориш смак їдальні, – зазначила Мірошниченко і додала: – Коли запитую, чи буде їсти або чому не хоче це, можливо, щось інше дати, одразу плаче".

Адвокатка наголошує, що забрати дитину з дитячого будинку і виховати її – неймовірно важливий процес, адже малеча не може одразу в новому домі відчувати себе комфортно. Те саме стосується і хибного уявляння про сім'ю.

"Може здатися, що для дитини це щасливий кінець, де "і жили вони довго і щасливо". Але насправді це тільки початок і дається він важко. Ангеліні – 8. Все її життя пройшло в стінах закладу. Вона не знає, що існує якесь інше життя. Так, вона мріяла про сім'ю, бо всім розповідали, хто такі мама і тато. Бо діти часто вибували із закладу в сім'ї й всі їх вітали. Тобто сім'я – це щось добре. Але ще це якісь малознайомі люди, які виривають дитину із її зони комфорту (бо це те, до чого дитина звикла), які мають свої правила, порядки, які нічого про тебе не знають і яких не знаєш ти", – резюмувала Мірошниченко.

Вона додала, що доводиться іноді бути суворою мамою, щоб дитина не деградувала. Хоч Ангеліні видали телефон від закладу опіки одразу, як вона покинула його стіни, нові батьки обмежують користування ним і забороняють соцмережі, а саме TikTok. У восьмирічному віці діти також часто нецензурно висловлюються, адже вважають подібне проявом дорослості. І з цим також доводиться боротися батькам.

Зокрема, вперше з Ангеліною подружжя Інни й Тімура зустрілося ще 27 травня і тоді вони втрьох відправилися на узбережжя Балтійського моря у Польщі, куди й було у лютому 2022 року евакуйовано увесь заклад.

Тепер сім'я Мірошниченків складається з шести людей – самого подружжя, біологічних дітей, 6-річної Мії та 4-річного Марка, та прийомних, 3-річного Марселя й 8-річної Ангеліни.

Раніше OBOZ.UA писав, як зіркова родина Мірошниченків провела перші вихідні у повному складі з усиновленою донькою.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом