Масштабний контрнаступ України змусить Путіна припинити війну - ISW
Масштабний контрнаступ України змусить Путіна припинити війну - ISW

Масштабний контрнаступ України змусить Путіна припинити війну - ISW

Якщо Україна за підтримки партнерів продемонструє спроможність вести успішні масштабні контрнаступальні операції, то зможе схилити російський режим до припинення війни.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“Партнери України можуть допомогти Україні ослабити готовність Путіна безкінечно вести війну, спрямовану на знищення України, підтримавши спроможність України проводити значні контрнаступальні операції, що звільнятимуть територію України та розвінчуватимуть припущення Путіна про те, чого Росія може досягти в Україні силою”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що наразі Володимир Путін досі ставить собі за мету знищення української державності й ідентичності, розглядаючи територіальні здобутки в Україні як частину цього. “Бачення президентом Росії Володимиром Путіним перемоги полягає у тому, що Росія зможе протягом необмеженого часу поступово просуватися в Україні, що спонукає Путіна розтягувати війну та зміцнює його рішучість зруйнувати українську державність”, - наголошується у звіті.

На переконання аналітиків, Захід мусить пришвидшити надання Україні необхідної їй для проведення контрнаступальних операцій допомоги, аби розвінчати путінську теорію перемоги й уникнути розтягування війни на період довший, ніж необхідно для встановлення прийнятного для України та її партнерів миру.

Раніше в ISW проаналізували «повзучий наступ»російських військ на Торецькому напрямку.

Теги по теме
война Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом