Надзвичайно хрумкі та апетитні: рецепт розкішних маринованих огірків
Надзвичайно хрумкі та апетитні: рецепт розкішних маринованих огірків

Надзвичайно хрумкі та апетитні: рецепт розкішних маринованих огірків

Для приготування маринаду знадобиться звичайна міцна гірчиця. Такі огірки будуть дуже ароматними та смачними.

Мариновані огірки

  • Час: 2 години 10 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Замочіть огірки на 2 – 3 години.
  2. Для маринаду в каструлі змішайте воду, гірчицю, цукор, сіль та оцет. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
  3. Вимийте 5 літрових банок. У кожну покладіть по 2 зубчики часнику, по 2 горошини чорного й духмяного перцю, порівну розподіліть зелень. Щільно закладіть миті огірки.
  4. Залийте маринадом та прикрийте кришками.
  5. На дно глибокої каструлі постеліть тканину чи рушник. Поставте туди банки з огірками, залийте водою по "плечики" і доведіть до кипіння. Проваріть 7 – 10 хвилин.
  6. Після цього одразу дістаньте і закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном, вкутайте і лишіть остигати. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Источник материала
Поделиться сюжетом