Небезпечніше, ніж можна уявити: чому не можна чистити вуха ватними паличками
Небезпечніше, ніж можна уявити: чому не можна чистити вуха ватними паличками

Небезпечніше, ніж можна уявити: чому не можна чистити вуха ватними паличками

Вушна сірка може бути неприємною, але вона виконує захисну функцію, допомагаючи вловлювати мікроби, пил, бруд.

Багато хто звик чистити вуха ватними паличками, але лікар Судж застерігає від цієї поширеної практики, стверджуючи, що є набагато безпечніша альтернатива, пише Mirror.

Він звернувся до своїх підписників у TikTok та відповів на питання: як можна безпечно чистити вуха?

"Відповідь дуже, дуже проста - ніяк. Не лізьте у вуха, не кладіть у вуха або в ніс нічого меншого за лікоть", - сказав він.

За його словами, вушна сірка може бути неприємною, але вона виконує захисну функцію, допомагаючи вловлювати мікроби, пил, бруд і все, що не повинно туди потрапляти.

"Коли ви починаєте "пхати" туди якісь предмети - ватні палички, згорнуту тканину чи шпильки - ви можете притиснути сірку до барабанної перетинки. Це може призвести до повного розриву барабанної перетинки, що спричинить виділення гною та крові, а також такі симптоми, як втрата слуху, запаморочення та болісні болі у вухах", - наголосив він.

Крім того, агресивне чищення вух може призвести до шуму у вухах - стану, коли ви можете чути постійні шуми, які турбують і які важко ігнорувати.

"Отже, ми рекомендуємо не торкатися вух. Ви можете почистити зовнішню частину вуха, це нормально, але не робіть цього всередині каналу", - наголосив лікар.

Дивіться відео, як правильно чистити вуха:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом