Пиріг із сирними кульками: як приготувати улюблений десерт по-новому
Пиріг із сирними кульками: як приготувати улюблений десерт по-новому

Пиріг із сирними кульками: як приготувати улюблений десерт по-новому

Готовий пиріг залиште ненадовго у формі, щоб він охолов, а потім акуратно перекладіть на блюдо. За бажання пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Якщо у вас у холодильнику є трохи кисломолочного сиру, порадуйте близьких смачнючим пирогом із сирними кульками. Перевіреним рецептом поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер.

Пиріг із сирними кульками

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт;
  • цедра лимона або апельсина — 1 ч. л;
  • сіль — дрібка;
  • цукор — 120 г;
  • рослинна олія — 100 мл;
  • молоко — 100 мл;
  • борошно — 200-230 г;
  • розпушувач — 12 г.

Для начинки:

  • кисломолочний сир — 250 г;
  • цукор — 3 ст. л;
  • яйце;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром, цедрою і дрібкою солі, додати молоко й олію. Всипати туди ж просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Тісто вилити у форму діаметром 20-21 см.

Сир змішати з цукром, ванільним цукром і яйцем, сформувати кульки і викласти їх у форму з тістом.

Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Читайте також:

Торф'яний пиріг із вишнею: рецепт дивовижного десерту до чаю

Солодкий і ніжний: покроковий рецепт пирога з абрикосами

Ніжний і з кислинкою: рецепт смачного пирога з вишнями

Источник материала
Поделиться сюжетом