ППО і не тільки: Зеленський розповів, які "сюрпризи" готує Україна для окупантів у липні
ППО і не тільки: Зеленський розповів, які "сюрпризи" готує Україна для окупантів у липні

ППО і не тільки: Зеленський розповів, які "сюрпризи" готує Україна для окупантів у липні

Президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному відеозверненні розповів про ключові події дня та окреслив плани на найближче майбутнє.

Глава держави зосередився на військових нарадах, міжнародних переговорах та підготовці нових кроків для посилення оборони України.

За словами Зеленського, вранці відбулася військова нарада за участю головнокомандувача Сирського та начальника Генштабу Баргилевича. Обговорювалися ситуації на ключових фронтових напрямках, зокрема на Покровському та інших ділянках Донеччини, а також на Харківщині.

"Ми обговорили деякі наші принципові рішення – кроки, які готуємо, щоб окупант втрачав більше своєї логістики, більше техніки, більше своїх надій розширити війну", - заявив президент.

Зеленський наголосив на важливості дипломатичних зусиль паралельно з військовими діями. Він подякував усім, хто "проявляє достатню стійкість, достатню рішучість, достатню власну активність, у тому числі зберігаючи мобілізацію світу на нашу підтримку".

Президент також повідомив про проведення нарад з міжнародниками, де обговорювалися плани на липень. За його словами, цей місяць може принести Україні "ще більше сили, зокрема в захисті неба та в наближенні реальної безпеки для нашої країни".

Окремо Зеленський зупинився на зустрічі з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Він подякував Америці за підтримку та наголосив на важливості американського лідерства у наданні Україні далекобійної зброї, винищувачів та систем ППО.

"Це те, що впливає на весь хід цієї війни і має впливати виключно в наших інтересах – у спільних інтересах усіх народів, які цінують життя і хочуть мирного світу", - підкреслив президент.

Зеленський також анонсував подальші кроки у співпраці з європейськими партнерами, зокрема щодо наближення України до Євросоюзу. Він згадав про процедуру скринінгу та підготовку умов майбутнього договору про приєднання України до ЄС.

Наприкінці звернення президент розповів про розмову з лідером Гамбії, подякувавши за участь представника цієї країни в першому Саміті миру та підтримку його комюніке. Зеленський наголосив на важливості Формули миру як основи для зміцнення безпеки не лише України, а й усіх націй світу.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом