Принцеса Діана, 27 років після трагедії, що змінила світ і королівську родину
Принцеса Діана, 27 років після трагедії, що змінила світ і королівську родину

Принцеса Діана, 27 років після трагедії, що змінила світ і королівську родину

Трагічна загибель принцеси Діани у 1997 році стала потрясінням для всього світу.

1 липня 2024 року принцесі Діані могло б виповнитися 63 роки. Проте вона назавжди залишилася у віці 36 років, загинувши наприкінці серпня 1997 року. Ця подія шокувала мільйони людей. Королівський біограф Пенні Джуніор у своїй книзі «Фірма», присвяченій історії сімейства Віндзорів, описала той фатальний день, коли сумні новини дійшли до Букінгемського палацу. Пізніше витяги з цієї книги були опубліковані виданням Express.

Як пише Джуніор, почувши трагічну новину, Чарльз сказав:

«Вони всі звинувачуватимуть мене, чи не так? Світ збожеволіє. Ми зіткнемося з такою реакцією, яку навіть не уявляли. І вона може все знищити. Вона може знищити монархію».

Слова Чарльза певною мірою виявилися пророчими: реакція на смерть всенародної улюблениці справді була масштабною. Здається, не було у Великій Британії людини, яка б залишилася байдужою до загибелі «королеви людських сердець». Люди приносили квіти до Букінгемського палацу та залишали сотні записів у книзі для співчуттів.

Багато хто звинувачує у загибелі Діани саме британську королівську родину, висуваючи різні теорії. Можливо, нинішній король Великобританії мав рацію: деякі шанувальники Діани досі ставляться до нього негативно через стосунки з Каміллою Паркер-Боулз. Чарльзу не могли пробачити, що його шлюб із Леді Ді виявився нещасливим.

Королівський біограф також зазначила, що того фатального дня Чарльз у пошуках підтримки дзвонив друзям і насамперед – Каміллі. Щодо Єлизавети II, то саме в цей період, як пише Джуніор, «ніколи ще не були стосунки сина і матері більш напруженими».

Нагадаємо, у серпні 1996 року принц Чарльз та принцеса Діана офіційно розлучилися. Принц постарався подбати про все і відразу почав розробляти план того, як би грамотно представити свою давню кохану публіці. Старший син Єлизавети II вирішив почекати, щоб люди встигли забути про його резонансний розрив із дружиною. Однак через загибель колишньої дружини у страшній автокатастрофі в Парижі всі його плани зруйнувалися – офіційно визнати Каміллу своєю супутницею у такий важкий час він не міг. У той період тільки лінивий не звинувачував Чарльза у тому, що трагедія сталася і з його вини теж.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом