Шлях до успішних фінансових цілей: ефективні стратегії та поради
Шлях до успішних фінансових цілей: ефективні стратегії та поради

Шлях до успішних фінансових цілей: ефективні стратегії та поради

Як почати рухатися до фінансової мети

Будь-яка фінансова ціль особистості може виражатися у бажанні отримати певну суму грошей для збільшення капіталу або у бажанні придбати новий будинок, автомобіль тощо. Експерти зазвичай виділяють три типи фінансових цілей, які послідовно переходять одна в одну, залежно від терміну їх досягнення. Це можуть бути: короткострокові, середньострокові цілі, довгострокові цілі.

Таким чином, варто почати з кількох простих кроків:

  1. Перш за все, варто спочатку чітко та послідовно сформувати ціль або мету. Наприклад, якщо ви плануєте зробити косметичний ремонт, визначте точну дату, коли розпочнете це робити. Наступний крок – зробити необхідні прорахунки.
  2. наступне – прорахувати, яка сума вам знадобиться для досягнення вашої фінансової мети, або ж цілі. Якщо ваша фінансова мета вимагає значних витрат, то можете розбити довгострокову ціль на декілька короткострокових тощо.
  3. І останнє – почати накопичувати. Візьміть суму, яку хочете заощадити, і поділіть на той часовий період, за який ви плануєте досягти своєї мети. Тепер ви знаєте, яку суму потрібно заощаджувати з кожного доходу, щоб досягти цієї цілі.

Ефективні поради у досягненні цілей

  • Починайте з малого. Досить важко щось запланувати й тут же досягти чого-небудь грандіозного одразу. Краще починати з невеликих і короткострокових цілей. Їх реалізація надихне вас та підготує до більш серйозних фінансових завдань.
  • Обирайте якість, а не кількість. Не варто ставити перед собою занадто багато цілей, адже так ви ризикуєте не сконцентруватись на жодній з цілей.
  • Розбивайте досягнення цілей на етапи. Для підтримки мотивації й відстеження прогресу ваші довгострокові та середньострокові цілі варто розбивати на декілька більш дрібних етапів.
  • Дайте собі час на досягненні цілі. Чим глобальніше ваша фінансове завдання, тим більше часу для реалізації вона потребує. Тож, експерти не радять одночасно ставити перед собою більше ніж 2 – 3 довгострокові цілі.
  • Коригуйте цілі та задачі. Запланувати що-небудь конкретне на тривалий термін досить складно. Особливо в умовах не завжди стабільної економіки. Не варто відмовлятися від них зовсім, краще змінити план з їх досягненню.
  • Ведіть облік цілей та задач. Після постановки цілей вкрай бажано зафіксувати їх. На папері, в телефоні чи будь-де інде. Так ви будете скільки потрібно грошей загалом, скільки часу залишилося до виконання, яких результатів ви досягли.
Теги по теме
Деньги Финансы
Источник материала
Поделиться сюжетом