Шторми та зливи спричинили хаос на північному заході Італії
Шторми та зливи спричинили хаос на північному заході Італії

Шторми та зливи спричинили хаос на північному заході Італії

Північний захід Італії постраждав від штормового вітру та сильних злив, що спричинили підтоплення, зсуви та селеві потоки. Місцева влада оголосила евакуацію низки населених пунктів.

Негода завдала значних збитків автономній області Валле д’Аоста та регіону П’ємонт. За даними ANSA, у комуні Коньє (Валле д’Аоста) для евакуації щонайменше 300 осіб із долин задіяли вертольоти. Мер Франко Аллера 30 червня повідомив, що врятувати доведеться ще приблизно таку ж кількість громадян, оскільки єдина дорога до ізольованої місцевості була пошкоджена.

Більша частина Коньє залишилася без водопостачання. “Акведук був знесений потоком води. Ми плануємо провести тимчасовий ремонт”, – сказав Франко Аллера. У комуні Ісонь (Валле д’Аоста) річка розлилася між населеними пунктами Фава та Флеран, змусивши деяких мешканців підніматися на верхні поверхи будівель, щоб уникнути потопу.

У курортній Червінії (Валле д’Аоста) збитки назвали величезними. Потоки води заповнили склади багатьох магазинів, гаражі та кілька житлових будинків, завдавши збитків на мільйони євро.

В області П’ємонт негода пошкодила мости та підтопила ізольовані долини. Близько тридцяти туристів застрягли у притулках біля підніжжя гірського масиву Монте-Роза.

Губернатор П’ємонта Альберто Чиріо не виключив оголошення надзвичайного стану у разі погіршення ситуації.

Зазначимо, що негода накрила північ Італії ще в суботу, 29 червня. 30 червня синоптики попередили, що зливи з грозами та сильним вітром переміщуватимуться в північно-східному напрямку.

Теги по теме
Италия непогода
Источник материала
Поделиться сюжетом