Skoda готує новий компактний електрокрос Elroq
Skoda готує новий компактний електрокрос Elroq

Skoda готує новий компактний електрокрос Elroq

Новинка стане першим електричним кросовером Skoda у сегменті компактних SUV. Крім того, Elroq першим серед машин чеського бренду приміряє фірмовий дизайн Modern Solid.

Поки що компанія представила лише фотографії закамуфльованого прототипу, але вже за ними можна судити про зовнішність майбутнього бестселера. У новій мові дизайну Modern Solid обігруються гострі грані, плоскі поверхні та прямі лінії. Перше уявлення про те, якою буде новинка, ми вже отримали, коли компанія показала концепт Skoda Epiq.

Концепт Skoda Epiq

Дебют серійної моделі, яка займе місце на сходинку нижче за нинішній електрокрос Enyaq, запланована на осінь цього року. Компактний електромобіль вирушить підкорювати найбільший європейський ринковий сегмент.

Elroq займе місце на сходинку нижче за нинішній електрокрос Enyaq

Завдяки місткому салону в автомобілі передбачили достатньо місця для багажу. Залежно від положення спинки заднього ряду сидінь об’єм багажника може змінюватись від 470 до 1580 літрів. Крім того, обсяг різноманітних відділень для дрібниць у салоні сягає 48 літрів.

Залежно від версії, Elroq матиме у своєму арсеналі силовий агрегат потужністю від 125 до 220 кВт (170-300 к.с.), а запас ходу досягатиме 560 км за циклом WLTP. Версія Elroq 50 отримає батарею на 55 кВтг і мотор потужністю 125 кВт, який наводитиме задню пару коліс. Варіант Elroq 60 буде оснащений батареєю на 63 кВтг і двигуном на 150 кВт. Третій рядок в ієрархії займе модифікація Elroq 85. У її арсеналі АКБ на 82 кВтг і силовий блок на 210 кВт. На вершині сімейства повнопривідна версія Elroq 85x потужністю 220 кВт.

/

Для домашньої зарядки передбачено кілька варіантів потужністю до 11 кВт. Залежно від типу та потужності зарядного модуля поповнити запас енергії АКБ можна буде за 5,5-8 годин. Високовольтна батарея дозволить заповнити від 10 до 80% місткості на стаціонарних станціях із постійним струмом за 28 хвилин.

Високовольтна батарея дозволить заповнити від 10 до 80% місткості на стаціонарних станціях із постійним струмом за 28 хвилин

З моделі Elroq компанія Skoda має намір запустити кампанію з просування електромобілів, у рамках якої чеський автовиробник планує у найближчі кілька років представити цілу родину з 6 BEV.

Источник материала
Поделиться сюжетом