![У 10 разів смачніший, ніж магазинний: рецепт консервованого зеленого горошку](https://thumbor.my.ua/fOR8y1GpGO-2B-JgYvf5DtH0boo=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5c8c332c7fe09ae4d224443723116e8a.jpg)
У 10 разів смачніший, ніж магазинний: рецепт консервованого зеленого горошку
Домашній консервований горошок буде смачнішим, ніж магазинний. Окрім цього ви будете впевнені в його якості.
Консервований горошок
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 10
Приготування:
- Воду закип'ятіть, всипте в окріп горошок і варіть до м'якості. На це піде приблизно 30 хвилин.
- В окремій каструлі сіль і цукор розчиніть у літрі води, доведіть до кипіння та влийте оцет.
- Банки для консервації заздалегідь простерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі чи каструлі. Розкладіть у них горошок шумівкою, після чого залийте маринадом.
- На водяній бані підігрійте банки з горошком протягом 30 хвилин, після чого закатайте кришками.
- Закутайте банки теплою ковдрою, дайте їм охолонути та настоятися. Вживати горошок можна вже через 3 дні.