У 10 разів смачніший, ніж магазинний: рецепт консервованого зеленого горошку
У 10 разів смачніший, ніж магазинний: рецепт консервованого зеленого горошку

У 10 разів смачніший, ніж магазинний: рецепт консервованого зеленого горошку

Домашній консервований горошок буде смачнішим, ніж магазинний. Окрім цього ви будете впевнені в його якості.

Консервований горошок

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Воду закип'ятіть, всипте в окріп горошок і варіть до м'якості. На це піде приблизно 30 хвилин.
  2. В окремій каструлі сіль і цукор розчиніть у літрі води, доведіть до кипіння та влийте оцет.
  3. Банки для консервації заздалегідь простерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі чи каструлі. Розкладіть у них горошок шумівкою, після чого залийте маринадом.
  4. На водяній бані підігрійте банки з горошком протягом 30 хвилин, після чого закатайте кришками.
  5. Закутайте банки теплою ковдрою, дайте їм охолонути та настоятися. Вживати горошок можна вже через 3 дні.
Источник материала
Поделиться сюжетом