У AirPods можуть з’явитися камери
У AirPods можуть з’явитися камери

У AirPods можуть з’явитися камери

У 2026 році компанія Apple планує розпочати масове виробництво бездротових навушників AirPods, оснащених камерами, стверджує відомий аналітик із TF Securities Мінґ-Чі Куо (Ming-Chi Kuo). Про потенційну можливість виходу AirPods із вбудованими камерами для більш точного сприйняття навколишнього оточення та взаємодії із системами ШІ ще на початку року повідомив ресурс Bloomberg.

У своєму свіжому звіті Куо повідомив, що нові AirPods будуть оснащені інфрачервоною камерою, аналогічною для реалізації функції Face ID в смартфонах iPhone і планшетах iPad. За словами аналітика, мета Apple полягає в тому, щоб ті, хто отримав камеру AirPods, можна було інтегрувати з гарнітурою доповненої реальності Vision Pro і гарнітурами Apple Vision наступного покоління.

Зокрема, нові AirPods дозволять покращити якість просторового звуку. Наприклад, якщо під час перегляду відео за допомогою Vision Pro користувач з новими AirPods поверне голову, щоб подивитися у певному напрямку, джерело звуку в цьому напрямку може бути виділено для підвищення якості просторового звуку та більш реалістичного відображення віртуального середовища.

Куо стверджує, що ІЧ-камера на AirPods дозволить виявляти зміни зображення навколишнього середовища, «потенційно дозволяючи керувати жестами у просторі для покращення взаємодії людини з пристроєм «.

За словами аналітика, постачанням компонентів для ІЧ-камери, яка використовуватиметься в AirPods, займатиметься Foxconn. Потужності Foxconn дозволяють випускати близько 18-20 млн одиниць камер, що дозволить забезпечити ними близько 10 млн AirPods.

Источник материала
Поделиться сюжетом