У моду повернулися тонкі брови: як правильно їх оформити
У моду повернулися тонкі брови: як правильно їх оформити

У моду повернулися тонкі брови: як правильно їх оформити

Тренди 90-х повернулися. На зміну чіткому контурингу прийшов сяючий натуральний макіяж з вираженим рум’янцем, а епоха густих брів відходить у минуле. Ще кілька років тому важко було уявити, що тонкі брови колись знову стануть популярними – але це сталося.

Візажисти зазначають, що повернення тренду на тонкі брови не означає, що слід одразу брати пінцет і вищипувати те, що так ретельно відрощували, підкреслювали і домальовували останнє десятиліття. Мова насамперед про актуальний мейкап, що підкреслить красу вашого обличчя та не буде створювати настільки виразні перевантажені акценти.

Ідеальні брови

Коли ми говоримо "тонкі брови" не варто одразу казати категоричне "ні" і уявляти ті тонкі ниточки, які колись лишалися на обличчях після ретельного вищипування. Відома візажистка Мелісса Гуркман каже, що мова про більш натуральний і м’який підхід до чітких, скульптурних брів.

У 90-х роках багато людей помилялися з тенденцією: вони змінювали форму своїх натуральних брів замість того, щоб використовувати правильні техніки макіяжу. Через надмірне вищипування волосків для досягнення бажаного ефекту довелося зіткнутися проблеми з відростанням брів. З поверненням трендів 90-х варто насамперед змінити підхід до макіяжу.

Покрокова інструкція

Крок 1. Якщо у вас від природи густіші брови – особливо якщо ви відрощували їх протягом деякого часу – не тягніться до пінцета. Натомість візьміть ножиці.

"Розчешіть брови вгору та назовні та обріжте зайву довжину у верхній частині брови", – порадила Гуркман. Вищипування може пошкодити волосяний фолікул і сповільнити ріст брів.

Крок 2. Не заповнюйте і не затемнюйте основу брови, оскільки це лише погіршить загальний макіяж. Просто вирівняйте тон і додайте трохи довжини до кінця брови, прямо до скроні.

Крок 3. Нанесіть гель для брів. Можна обрати дещо світліший відтінок, щоб не створювати надто виразні темні акценти.

Крок 4. Виділіть надбрівну кістку. Для цього використовуйте хайлайтер і консилер. Кремовий хайлайтер на відміну від пудри, має здатність покривати волоски під собою, тоді як порошкові формули цього не роблять. Ви також можете використовувати консилер, щоб отримати подібний ефект.

До речі, приблизно у віці 40 років брови починають стоншуватися, оскільки у чоловіків знижується рівень тестостерону, а у жінок – естрогену, що впливає на цикли росту волосся та структуру фолікулів. Як покращити тонкі брови – читайте у матеріалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як намалювати ідеально симетричні брови.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом