Аномальна спека: у США запровадили додаткові заходи для захисту населення
Аномальна спека: у США запровадили додаткові заходи для захисту населення

Аномальна спека: у США запровадили додаткові заходи для захисту населення

Адміністрація США оголосила про запровадження додаткових заходів для реагування на аномальну спеку, що встановилася впродовж останніх місяців, а також захисту населення та працівників.

Про це йдеться в офіційному документі, оприлюдненому в вівторок на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«По всій країні десятки мільйонів американців відчувають наслідки екстремальних погодних явищ. Від рекордної спеки на Середньому Заході й Північному Сході до руйнівних повеней в Айові та Міннесоті та лютих лісових пожеж у Нью-Мексико, Орегоні та Каліфорнії – громади в усіх куточках країни зазнають прямого впливу наслідків екстремальних кліматичних умов»,- наголошується в документі.

При цьому зазначається, що Атлантика також стикається із сезонними перспективами активніших ніж зазвичай ураганів, які вимагатимуть від жителів бути пильними щодо загроз повеней і буревіїв. Це не лише посилює загрозу для життя людей, але також має значні економічні наслідки. Зокрема, лише минулого року природні стихії спричинили понад $90 мільярдів сукупного збитку в Америці.

У цьому зв’язку зазначається, що президент Джо Байден ініціював найамбітнішу кліматичну програму в історії Америки, яка передбачає зниження витрат на енергію для сімей, посилення енергобезпеки США, а також створення тисяч добре оплачуваних робочих місць з акцентом на посилення стійкості клімату.

Повідомляється також, що Мінпраці США вводить нові правила щодо посилення захисту працівників від надмірної спеки на робочому місці, нові стандарти робочої практики, в тому числі, додаткові перерви, доступ до тіні, води тощо. Нововведення напряму стосуватимуться близько 36 мільйонів працівників по всій країні.

Федеральне агентство з управління надзвичайними ситуаціями виділяє майже $1 мільярд на понад 650 проєктів, щоби допомогти громадам захиститися від стихійних лих, у тому числі, спеки, лісових пожеж, штормів, повеней.

Тим часом, Агентство з охорони навколишнього середовища США випустило нову доповідь, де вказується на далекосяжний вплив зміни клімату на людей і навколишнє середовище. Зокрема, зазначається, що середня тривалість сезону спеки сьогодні на 46 днів довша, ніж у 1960-х роках.

Тим часом, президент США оголосив, що впродовж ближчих тижнів збере в Білому домі керівництво штатів, місцевих, племінних і територіальних лідерів для обговорення відповіді на кліматичні виклики. Водночас, адміністрація США продовжить докладати зусиль для запровадження превентивних заходів реагування на загрози зміни клімату.

Як повідомляв Укрінформ, у північній частині Земної кулі впродовж останніх місяців встановилася аномальна спека. Температура повітря, зокрема, в Сполучених Штатах подекуди досягає позначок, близьких до 40 градусів за Цельсієм. При цьому зазначається, що впродовж останнього року середня щомісячна температура сягнула рекордного значення в глобальних масштабах.

Фото: Getty Images 

Теги по теме
США Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом