Apple працює над тим, щоб зробити свої девайси більш довговічними
Apple працює над тим, щоб зробити свої девайси більш довговічними

Apple працює над тим, щоб зробити свої девайси більш довговічними

Apple працює над тим, щоб зробити свої пристрої більш довговічними. Для цього використовують комбінацію технологій, оновлень ПЗ та модернізованих сервісів для ремонту, повідомляє Wccftech з посиланням на Марка Гурмана з Bloomberg.

Що сталося

Журналіст Bloomberg Марк Гурман розповів, що Apple працює над тим, щоб пристрої компанії працювати якомога довше. Користувачі, імовірно, більше вкладатимуть в ці продукти, бо знатимуть, що девайси служитимуть довше. Також цей крок може мотивувати покупців, які раніше не хотіли витрачатись на гаджети Apple.

Гурман звертає увагу на те, що компанія оприлюднила звіт про довговічність своїх продуктів. Він показав, що нові технології виробництва, можливості ремонту та підтримка програмного забезпечення дозволяє продуктам компанії «жити довше». За словами Apple, гаджети, випущені ще у 2017 році, можуть працювати із сучасними ОС компанії.

Чому це цікаво

Apple давно критикують, що вона свідомо «старить» свої пристрої, щоб люди купували нові. Таким чином її дії можуть бути не лише перевагою для клієнтів, але й відповіддю критикам.

Є й інша причина, чому компанія готова йти на такий крок. Продажі знижувалися в п’яти з останніх шести кварталів. Тобто компанії вкрай важливо знайти нові джерела доходу. Звичайно, збільшення довговічності пристроїв не гарантує подальшого успіху. Тут вся надія на напрям «Сервіси». Деякі аналітики оцінюють в $1,5-1,6 трлн до кінця 2024 року. Це звучить як гарна можливість для збільшення потоку доходів.

Источник материала
Поделиться сюжетом