Apple визнала застарілими iPhone X, HomePod та AirPods
Apple визнала застарілими iPhone X, HomePod та AirPods

Apple визнала застарілими iPhone X, HomePod та AirPods

Компанія Apple офіційно включила культовий iPhone X до списку «застарілих і вийшли з експлуатації» продуктів. Також у категорію «застарілих» потрапили розумна колонка HomePod першого покоління та навушники AirPods першого покоління. 

До «застарілих» Apple відносить продукти, зняті з виробництва понад 5 і менше 7 років тому. Для них не надається сервісна підтримка, обслуговування та запасні частини у сервісних центрах. Apple може взятися за ремонт лише за наявності запасних частин, але замовити їх додатково вже не можна. 

iPhone X, анонсований 12 вересня 2017 року і випущений 3 листопада 2017 року, став значним кроком уперед у дизайні та наборі функцій смартфонів Apple. «Ювілейна» модель втратила фірмову домашню кнопку зі сканером відбитків пальців Touch ID, але отримала екран майже у всю передню панель з «чубчиком» і системою розпізнавання осіб Face ID. 

Оригінальну “HomePod” анонсували 5 червня 2017 року на конференції WWDC та випустили 9 лютого 2018 року за ціною 350 доларів. Перші AirPods дебютували 7 вересня 2016 року та пропонувалися за 160 доларів. 

Через деякий час після того, як продукт Apple стане «застарілим», він буде перекласифікований в «вийшов з експлуатації». Apple розглядає продукт як «вийшов з експлуатації», якщо компанія припинила поширювати пристрій для продажу понад 7 років тому. Коли це відбувається, магазини Apple Store та авторизовані сервісні центри Apple більше не пропонують ремонту або іншого апаратного обслуговування для таких пристроїв.  

Источник материала
Поделиться сюжетом