Будуть білосніжними: як відмити жовті плями на подушках без прання - топ-3 методи
Будуть білосніжними: як відмити жовті плями на подушках без прання - топ-3 методи

Будуть білосніжними: як відмити жовті плями на подушках без прання - топ-3 методи

Якщо подушки не чистити регулярно, на них можуть з'явитися смердючі жовті плями, але є простий спосіб відбілити їх знову без використання хімікатів.

Подушки легко не помітити під час прання простирадл чи ковдр, але їх надзвичайно важливо чистити, інакше вони почнуть пахнути або пожовтіють. З часом на подушках може накопичуватися занадто багато бактерій, слини і поту, які забарвлюють подушку і ускладнюють її подальше відбілювання, повідомляє Express.

Влітку таке накопичення більш ймовірне, оскільки люди більше пітніють, плюс у повітрі більше пилку, що робить подушки ще бруднішими і більш заселеними мікробами.

Однак Девід Сміт, експерт з прання з компанії Down and Feather, поділився простим способом отримати "свіжі чисті подушки" і видалити жовті плями.

"Існує кілька перевірених і надійних методів, які допоможуть зменшити або усунути жовті плями з ваших подушок і наволочок, і багато з них можна виконати за допомогою повсякденних побутових засобів!", - сказав він.

Як вивести жовті плями з подушок

Спроба відбілити подушки за допомогою відбілювача може здатися очевидною, але насправді це один з найгірших засобів для прання білизни, оскільки він може спричинити сильну хімічну реакцію, яка руйнує волокна і роз'їдає тканину.

Відбілювач не дуже ефективно видаляє плями на тканині, але є більш безпечні та натуральні засоби, які краще використовувати - і ви, швидше за все, вже маєте їх у своїй кухонній шафці.

Лимонний сік

Це може здатися дивним, але лимонний сік містить лимонну кислоту, яка є природним відбілювачем завдяки своїй кислотній природі, що допомагає розчиняти і розпушувати плями.

Все, що вам потрібно зробити, це приготувати пасту з лимонного соку та харчової соди і точково почистити подушку губкою, щоб розчин увібрався в тканину, перш ніж класти її у звичайне прання.

"Зробіть пасту з лимонного соку і харчової соди, а потім обережно втирайте її в жовті плями.Залиште приблизно на 30 хвилин, а потім ретельно прополощіть і дайте подушці висохнути", - сказав Девід.

Харчова сода є одним з найкращих засобів для нейтралізації запахів, а також має м'який абразивний ефект, тому допоможе легко вивести плями, якщо потерти нею тканину.

Перекис водню

Перекис водню надзвичайно ефективно видаляє органічні плями, такі як піт, слина і навіть бризки їжі, оскільки це окислювач, який може розщеплювати пігмент у плямах.

Очистіть забруднену подушку перекисом водню, потім залиште на 10-15 хвилин, а потім промокніть забруднену ділянку губкою, щоб увібрати розчин і послабити пляму.

"Змішайте в рівних частинах перекис водню і воду. Нанесіть розчин на забруднені ділянки, залиште на кілька хвилин, а потім змийте водою. Обов'язково перевірте спочатку невелику, приховану ділянку, щоб переконатися, що це не пошкодить тканину", - радить експерт.

Сонячне світло

Один з найкращих способів вивести плями з білої постільної білизни влітку - залишити її сушитися на свіжому повітрі, оскільки ультрафіолет сонячного світла може природним чином дезінфікувати і освітлити плями.

"Сонячне світло може допомогти природним чином відбілити і освіжити подушки. Після точкової обробки або прання повісьте подушки під прямими сонячними променями, щоб вони висохли. Час від часу повертайте їх для рівномірного висихання і переконайтеся, що вони повністю висохли, перш ніж використовувати їх знову", - наголосив він.

Після того, як ви знімете подушки з конвеєра, вони знову мають бути білими, свіжими та чистими, щоб забезпечити вам комфортний нічний сон.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом