Частину України накриють дощі: синоптики розповіли, чи ослабне спека в середу. Карта
Частину України накриють дощі: синоптики розповіли, чи ослабне спека в середу. Карта

Частину України накриють дощі: синоптики розповіли, чи ослабне спека в середу. Карта

В Україні 3 липня зберігатиметься дуже спекотна погода, через яку в низці областей оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Комфортнішою температура буде на заході й частково півночі, де очікуються зливи.

Середня в країні температура повітря вдень у середу очікується на рівні +31… +33 °С. Про це свідчить прогноз від Укргідрометцентру.

За даними синоптиків, найближчої ночі в регіонах мінлива хмарність, +12… +14 °С на заході, +16… +20 на півночі, у межах +18… +21 °С в центрі та до +23 °С на півдні та сході країни.

У західних, Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській областях хмарно з проясненнями, протягом ночі й дня там прогнозують короткочасні та сильні дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вдень +20… +23 °С на заході та +27… +29 °С на півночі.

На решті території суха спекотна погода, температура вдень +30… +34 °С, місцями сильна спека +35… +37 °С. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Також в Укргідрометцентрі попередили, що 2-4 липня в Україні (крім західних, Житомирської, 3-4 липня і Вінницької, Київської областей) зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Як повідомляв OBOZ.UA, кліматологи підвели погодні підсумки червня 2024 року в Києві. Цей місяць у столиці увійшов у десятку найвологіших від початку спостережень 1891 року.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом