Чому смажена курка виходить сухою: ніколи не готуйте так м'ясо
Чому смажена курка виходить сухою: ніколи не готуйте так м'ясо

Чому смажена курка виходить сухою: ніколи не готуйте так м'ясо

Курка – це дуже дієтичний та нежирний продукт. Через це, попри вдалий смак, м'ясо часто виходить сухим. Тому його потрібно правильно приготувати.

Редакція FoodOboz розповість, які помилки найчастіше допускають під час запікання та смаження курки. На соковитість продукту впливає декілька нюансів.

Ви неправильно додаєте сіль

Багато господинь переконані, що сіль може витягнути з курки всі соки, тому підсолюють продукт в самому кінці приготування. Але саме через це курка часто виходить прісною та сухою. Для того, щоб якісно посолити курку, ложку солі потрібно розчинити у воді. Потім помістити в отриману рідину курку на 30 хвилин.

Не готуйте м'ясо без маринаду

На смак курки великою мірою впливає маринад. Не упустіть можливості додати маринад на основі спецій, соєвого соусу, оливкової олії або ж сметани чи майонезу – курка буде дуже соковитою.

Не ставте дуже високу температуру

Якщо ви запікаєте курку за температури 200 градусів або вище – соковитою вона точно не буде. М'ясо просто пересушиться, і його неможливо буде їсти. Оптимальна температура – 180 градусів.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Смажена курка у соусі теріякі
  • Тушкована курка з квасолею
  • Курка гриль на вугіллі
Источник материала
Поделиться сюжетом