Досить непомітні у траві: які можуть бути наслідки підриву на "пелюстці"
Досить непомітні у траві: які можуть бути наслідки підриву на "пелюстці"

Досить непомітні у траві: які можуть бути наслідки підриву на "пелюстці"

Вже вранці 2 липня на Чугуївщині вантажівка наїхала на вибуховий предмет. На щастя, водій не поранений, але повністю знищений транспортний засіб. Такою інформацією поділилася кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко.

Які наслідки від підриву на "пелюстці"

Українські сапери усіма силами намагаються розмінувати деокуповані території, проте для цього потрібно більше часу. На поля Ізюмського району рекомендовано заходити лише у спеціальному одязі. Адже достатньо складно розгледіти "пелюстку" серед трави, знадобиться кілька хвилин, аби розрізнити її на тлі каменів та землі. А цей час може вартувати щонайбільше життя, щонайменше – важким пораненням.

Найчастіше ампутація стопи або її частини. Якщо "пелюстку" беруть в руки – це ампутація пальців або взагалі руки,
– наголосила Анна Черненко.

Начальник відділення піротехнічних робіт ДСНС України Дмитро Хомич розповів, що одна з ділянок поля під Ізюмом фактично всіяна "пелюстками". Вони розташовані серед досить високої трави, що ускладнює просування. Своєю чергою, міна досить підступна й невеликого розміру, її вага близько 80 грамів, приблизно як дві маленькі коробки сірників.

Звертайте увагу на таблички з написом "міни" чи "небезпека". Не ризикуйте собою заради риболовлі чи роботи в полі, якби це не було потрібно, поки не дали дозвіл сапери,
– констатувала кореспондентка.

Теги по теме
ГСЧС Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом