Електричний спорткар Nyobolt може зарядитися всього за шість хвилин
Електричний спорткар Nyobolt може зарядитися всього за шість хвилин

Електричний спорткар Nyobolt може зарядитися всього за шість хвилин

Рік тому компанія Nyobolt пообіцяла створити електромобіль, який заряджатиметься менш ніж за шість хвилин. Сьогодні компанія має прототип, який набирає 193 кілометри запасу ходу всього за чотири хвилини, використовуючи стандартні швидкі зарядні пристрої постійного струму потужністю 350 кВт і напругою 800 В.

Як це можливо?

Ключ до цієї інновації – запатентована технологія акумуляторів Nyobolt, яка має анод з оксиду ніобію-вольфраму. Це дозволяє прототипу заряджатися з 10% до 80% всього за чотири хвилини і 37 секунд. Батареї також витримують понад 4 000 циклів заряджання, що еквівалентно понад 965606 кілометрів, зберігаючи при цьому 80% своєї початкової ємності.

На відміну від інших виробників, Nyobolt розробив легший спортивний автомобіль з меншим акумуляторним блоком на 35 кВт-год, що забезпечує запас ходу 249 кілометрів. Такий підхід до дизайну нагадує ранні моделі Tesla, але з більш інтегрованою конструкцією навколо електричної силової установки, яка важить лише 1,250 кг.


Інноваційна будова батарей дозволяє зарядити електрокар з блискавичною швидкістю / Фото Nyobolt

Акумуляторна батарея Nyobolt охолоджується сумішшю води та гліколю, що забезпечує оптимальну продуктивність під час заряджання та високошвидкісного руху.

Хоча широкомасштабне виробництво електромобіля Nyobolt малоймовірне, його технологія швидкої зарядки має потенційне застосування в різних галузях промисловості, включаючи важку промисловість, швидкохідні тракторні причепи та повітряні таксі EVTOL.


Електричний спорткар легкий та швидкий / Фото Nyobolt

Nyobolt веде переговори з вісьмома виробниками транспортних засобів і планує впровадити свою акумуляторну технологію в робототехніку пізніше цього року.

Источник материала
Поделиться сюжетом