Юрчишин закликав держави-члени ОБСЄ звільнити незаконно ув’язнених цивільних та журналістів
Юрчишин закликав держави-члени ОБСЄ звільнити незаконно ув’язнених цивільних та журналістів

Юрчишин закликав держави-члени ОБСЄ звільнити незаконно ув’язнених цивільних та журналістів

Росія багаторазово доводила, що не дотримуватиметься ні Женевських конвенцій, ні будь-яких інших законів
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин під час свого виступу на Парламентській асамблеї ОБСЄ запропонував внести дві правки до резолюції політичного комітету ОБСЄ. Про це він повідомив у Facebook.
Перша правка стосується звільнення незаконно ув’язнених Росією журналістів, бо досі понад 30 медійників перебувають у російських тюрмах.
Юрчишин звернув увагу на потребу звільнення та гарантій прав журналістів, зокрема Влада Єсипенка, Ірини Данилович, Дмитра Хилюка, Амета Сулейманова, Вікторії Рощиної таІрини Левченко.
«Хотілося б назвати всіх, але це можна робити тільки за погодження з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», – написав Юрчишин.
Друга правка стосувалась звільнення всіх цивільних заручників, захоплених Росією.
«Держави-члени безпекової організації можуть посприяти в цьому, адже тільки міжнародний розголос є аргументом для Росії. Постійний тиск з боку країн-членів ОБСЄ можуть і мають працювати, аби повернути цивільних на свободу», – наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.
Він подякував ініціаторам резолюції про посилення підтримки України — французькій делегації.
Юрчищин наголосив, що Росія багаторазово доводила, що не дотримуватиметься ні Женевських конвенцій, ні будь-яких інших законів.

За даними ІМІ з початку російсько-української війни з 2014 року заручниками Росії побували понад 100 українських журналістів. Станом на зараз у полоні перебувають щонайменше 30 медійників. 

Читайте також: 

  • У російському полоні на журналіста Дмитра Хилюка нацьковують службових собак та ламають йому ребра, — Наталія Богута
  • Станом на зараз у російському полоні перебуває щонайменше 30 українських журналістів, — Катерина Дячук

Фото: Ярослав Юрчишин/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
ОБСЕ Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом