Кабмін планує приватизацію двох державних банків
Кабмін планує приватизацію двох державних банків

Кабмін планує приватизацію двох державних банків

До вересня 2024 року планують призначити міжнародно визнаного фінансового радника. У меморандумі Міжнародного валютного фонду вказали, що радника будуть обирати за прозорою процедурою та після консультацій з міжнародними фінансовими організаціями.

Україна планує продати два державних банки

Крім того, Україна працює на законопроєктом про приватизацію державних банків. Цей процес триває у консультації з МФО. Цей законопроєкт направлять на розгляд парламенту до кінця вересня 2024 року.

Також Україна зобов'язалася не збільшувати частку держави у банківському секторі. Винятком можуть стати ситуації, пов'язані з фінансовою стабільністю та національною безпекою. Проте цьому мають передувати консультації з Міжнародним валютним фондом.

Більше новин про банківський сектор України:

  • НБУ отримав допомогу від проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу". Йдеться про дизельний генератор та джерела безперебійного живлення, які потрібні для безперебійного та сталого енергопостачання.
  • Апеляційна палата ВАКС конфіскувала активи колишнього президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва, якого звинувачують у державній зраді. Серед них був Мотор-Банк, який тепер отримав статус державного.

Теги по теме
Банк МВФ Финансы
Источник материала
Поделиться сюжетом