Міносвіти запустило сайт для абітурієнтів у заклади профтехосвіти
Міносвіти запустило сайт для абітурієнтів у заклади профтехосвіти

Міносвіти запустило сайт для абітурієнтів у заклади профтехосвіти

Новий сайт допоможе абітурієнтам швидко знайти собі заклад за регіоном та професією, дізнатися про напрями навчання, вступ, пільги і переваги робітничих професій.

Міністерство освіти і науки запустило сайт «Профтех онлайн», який допоможе абітурієнтам швидко знаходити потрібний заклад за регіоном та професією. Про це йдеться на сайті міністерства.

На новому сайті можна також дізнатися про напрями навчання, переваги робітничих професій, отримати відповіді на поширені питання про вступ, зокрема про гуртожиток, пільги.

«Трансформація профтехів на інфраструктурному рівні триває, однак недостатньо змін лише всередині профтехів. Для справжньої трансформації сфери потрібна потужна комунікаційна підтримка закладів ззовні.

Цією вступною кампанією ми прагнемо переконати молодь і батьків, що професії у профтехах — це не просто затребувано та перспективно, але й цікаво, круто і сучасно», — сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На сайті доступний пошук профтехів за 39 галузями, зокрема IT-технології, медицина, сільське господарство, енергетика, готельний та ресторанний бізнеси, будівництво, сфера обслуговування, цивільний захист, радіотехніка.

НАгадаємо, раніше розпочала роботу консультативна телефонна гаряча лінія та чатбот для запитань про вступну кампанію 2024 року від Міністерства освіти і науки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом