На Росію чекає хаос: хто боротиметься за владу після Путіна
На Росію чекає хаос: хто боротиметься за владу після Путіна

На Росію чекає хаос: хто боротиметься за владу після Путіна

Владімір Путін, хоч і сіє розбрат по всьому світу, все ж стримував локальну ненависть веж Кремля одну до одної. Після його смерті цим займатись буде нікому. Детальніше про це 24 Каналу розповів засновник видання "Важливі історії" Роман Анін.

Якою буде Росія після Путіна

Зникнення Путіна, безумовно, усе змінить. Це класичний персоналістський режим, який побудований довкола одного вождя. Кремль та Росія сьогодні радше нагадує якісь кланові структури, а не державу,
– зазначив Роман Анін.

Безперечно, на місце Владіміра Путіна сьогодні заглядається чимала кількість людей.

"Якщо ми сьогодні подивимось на путінську "мафію", то побачимо "консильєрі" Ковальчука (Юрій Ковальчук, олігарх – 24 Канал), який є всесильним просто тому, що постійно крутиться біля Путіна, і є його важливим радником. Водночас у нього немає фізичної міці, тобто якихось бригад, якими він може керувати", – пояснив Анін.

У Росії, як показав досвід, усе вирішує саме сила. Тобто хто сильніший – той зрештою і переможе. Згаданий Ковальчук, можливо, є розумнішим, ніж той жеВіктор Золотов, але за Золотовим – ціла росгвардія з танками та зброєю.

Всередині цієї мафіозної системи є чимало протиріч, які розвивалися впродовж останніх 25 років. Тому зі смертю Путіна зникне важливий баланс. У Путіна завжди були клани, що воювати один з одним. Він був таким собі арбітром між ними, а якщо арбітр зникає, то всі учасники конфлікту розуміють, що перемога суперника – це власне неминуче зникнення,
– зазначив Анін.

Кожна вежа Кремля намагатиметься заграбастати якомога більше влади та ресурсів. Тож на Росію чекає справжній хаос.

Теги по теме
Россия Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом