Перший у Китаї комерційний космодром готовий до запусків
Перший у Китаї комерційний космодром готовий до запусків

Перший у Китаї комерційний космодром готовий до запусків

Перший у Китаї комерційний космодром, розташований у південній провінції Хайнань, готовий виконувати запуски ракет-носіїв.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ.

За результатами комплексної оцінки і перевірки всіх систем об’єкт визнаний таким, що відповідає усім вимогам для проведення запусків.

Будівництво комерційного космодрому на Хайнані розпочалось у липні 2022 року. Це перший у Китаї стартовий комплекс, призначений для комерційних космічних польотів.

Тут завершено зведення ключових об’єктів інфраструктури для запуску космічних ракет, включаючи системи заправки та газопостачання, електропідстанції і пускові майданчики.

У неділю космодром провів імітаційний запуск ракети, а перший реальний старт ракети-носія, що ознаменує його введення в комерційну експлуатацію, планується здійснити у третьому кварталі цього року.

В майбутньому на космодромі побудують кілька додаткових стартових майданчиків, що дозволить йому отримати міжнародний статус і надавати послуги з космічних запусків як китайських, так і зарубіжних ракет та супутників.

Як повідомляв Укрінформ, перший ступінь розроблюваної ракети китайської компанії Beijing Tianbing Technology Co «Tianlong-3» відірвався від стартового майданчика та приземлився у горбистій місцевості міста Гун'ї в центральній частині Китаю.

Фото: CMG

Теги по теме
Китай Космос
Источник материала
Поделиться сюжетом