Потяг до шкідливих продуктів: які сигнали подає організм
Потяг до шкідливих продуктів: які сигнали подає організм

Потяг до шкідливих продуктів: які сигнали подає організм

Запитайте будь-якого дієтолога, і він обов’язково погодиться: ніщо так не шкодить схудненню, як бажання піддатися спокусі. На відміну від голоду, це відчуття не зникає навіть після того, як ви вдосталь наїлися.

Якщо не зрозуміти та не усунути причину цього бажання, важко досягти своїх цілей. Щоб залишатися на шляху до покращення тіла, дізнайтеся, чому виникають різні види нездорових потягів до їжі та як їх задовільнити чи подолати, пише eatthis.com.

Солодощі

Люди хочуть солодкого з двох причин: або у них знизився рівень серотоніну (що часто трапляється у жінок під час передменструального синдрому), або вони втомилися і шукають швидкої енергії у вигляді цукру та простих вуглеводів.

Замість печива та цукерок обирайте їжу, багату складними вуглеводами. Ці продукти допомагають підвищити рівень енергії та серотоніну. Наприклад, хліб з пророщеними родзинками та корицею має природну солодкість, яка допомагає приборкати бажання солодкого. Підсмажте скибочку цього хліба як перекус, щоб підвищити енергію та покращити настрій. Інший варіант – прогулянка. Дослідження показали, що фізична активність може підвищити енергію та зменшити бажання солодкого.

Кофеїн

Якщо ви постійно п’єте каву, можливо, організм просто зневоднений. Коли вашому тілу не вистачає води, ви можете почуватися втомленими.

Замість того, щоб заварити ще одну чашку кави, випийте велику склянку води. Це, ймовірно, дасть вам заряд енергії, якого ви потребуєте. До того ж, вибір води замість кави допоможе зберегти калорії та, можливо, скинути кілька кілограмів.

Снеки та фасфуд

Якщо ви постійно хочете чіпсів чи картоплі фрі, у вас може бути низький рівень натрію. Найчастіше це трапляється після тренування, коли організм втрачає рідину та сіль через піт.

Хоча відновити втрачений натрій для підтримки балансу рідин та регулювання артеріального тиску є важливим, вам не потрібно їсти жирну та калорійну їжу. Спробуйте анчоуси, злегка солоний попкорн, або навіть селеру та моркву, які містять природний натрій. Дотримання здоровішого вибору допоможе вам не відставати від плану схуднення.

М'ясо

Якщо ви постійно хочете соковитих стейків і гамбургерів, ваше тіло, ймовірно, потребує заліза, яке є в цих стравах.

Дефіцит заліза може уповільнити метаболізм, тому важливо задовольнити свою потребу. Щоб залишатися стрункими, обирайте нежирні шматки яловичини, вирощеної на травах, яка менш калорійна. Додайте до свого раціону збагачені злаки, сухофрукти і темну листову зелень.

Раніше OBOZ.UA писав, що допоможе відмовитися від цукру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом