Що додати в гуляш, щоб м'ясо тануло в роті: лайфхак, яким ви точно захочете скористатися
Що додати в гуляш, щоб м'ясо тануло в роті: лайфхак, яким ви точно захочете скористатися

Що додати в гуляш, щоб м'ясо тануло в роті: лайфхак, яким ви точно захочете скористатися

М'ясо у ніжному соусі та ароматних овочах – його можна подавати з гарніром або просто з хлібом. Ця ситну страву готують у будь-яку пору року. Щоб вона вийшла ніжною, слід скористатися кількома бабусиними секретами.

Як приготувати ніжний гуляш

Дуже важлива попередня обробка яловичини. Перед тим як розпочинати приготування гуляшу, м'ясо варто замаринувати. Це зробить його ніжним і соковитим. Найкраще додавати в маринад оцет, спирт, лимонний сік, молоко або пахту – всі ці продукти чудово розм'якшують м'ясо. Хороший ефект також надасть харчова сода або навіть чай.

Ще одна хитрість, яку добре знають наші бабусі, – додати в сковороду трохи горілки після смаження м'яса. Спирт випарується, але спочатку він розщепить волокна в м’ясі, завдяки чому воно швидше стане м’яким і ніжним. Цей трюк спрацює як для яловичини, так і для свинини.

Гуляш

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Така смакота / Фото unsplash

Приготування:

  1. М'ясо помийте та очистіть.
  2. Наріжте його кубиками та покладіть в миску разом зі спеціями та дрібно натертим часником.
  3. Все перемішати та відставте.
  4. На сковороді розігрійте сало.
  5. До розпеченого жиру додайте м’ясо і чайну ложку горілки. Смажте без кришки близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Підготуйте овочі – подрібніть цибулю, моркву і перець.
  7. В іншій сковороді розігрійте трохи сала і додайте овочі.
  8. Смажте приблизно 20 хвилин.
  9. Потім додайте їх до м’яса, залийте все бульйоном і тушкуйте ще 20 хвилин.
  10. В кінці гасіння додайте концентрат і ще трохи обсмажте. Приправити сіллю і перцем до смаку.
Источник материала
Поделиться сюжетом